Logomain

Kiállítása nyílik a formák művészének

By Kovács Dániel 2009. március 13. 13:19

szerk at hg dot hu

Kelle Antal interaktív térplasztikái a Bauhaus kiállítótermei után itthon is bemutatkoznak: a művész munkáiból összeállított tárlat 2009. március 20. és április 16. között a Magyar Szabadalmi Hivatal kiállítótermében lesz látható, a Garibaldi u. 2. alatt. <br/>

Kelle Antal interaktív térplasztikái a Bauhaus kiállítótermei után itthon is bemutatkoznak: a művész munkáiból összeállított tárlat 2009. március 20. és április 16. között a Magyar Szabadalmi Hivatal kiállítótermében lesz látható, a Garibaldi u. 2. alatt.

Kelle_antal20130601-27858-2crww6.gallery

Kelle Antal a művészet és a tudomány határán tevékenykedő alkotó. Tárgyainak látszólagos egyszerűsége mögött igényes művészi munka, mindennapi és filozofikus gondolatok rejlenek.

A kiállítás keretében a magát "ArtFormer"-ként definiáló alkotó két, a "Vari.Art" és a "Nézőpontok" megnevezésű ciklusából válogatott tárgyait láthatjuk. Festett, politúrozott és vegyes technikájú szobrok, faliképek és bronzplasztikák töltik ki a teret. Folyamatos videovetítés biztat a művek aktív élvezetére.

A "Vari.Art" ciklus tárgyainál a művész alapvető geometriai formákból indul ki, ezeket deformálja, vetíti, elvesz belőlük vagy hozzájuk tesz, személyiségjegyekkel teszi őket egyedivé. Feldarabol, sokszoroz, és így olyan rendszereket hoz létre, amelyekből új struktúrák építhetők és átépíthetők. Átjárást biztosít a geometriai racionalitás és az organikus véletlenszerűségek között.

A "Nézőpontok" ciklus változatosságát más viszonylatokban találjuk meg. Kelle Antal ezekbe a tárgyakba konkrét jelképeket és absztrakt formákat integrál, melyeket a néző a tárgy körbejárásával fedezhet fel és értelmezhet. Ezen absztrakt tárgyakból építkezve és manipuláltan dokumentálva egy lehetséges új világot teremt, részeként a nehezen átlátható valóságnak.

A kiállított tárgyak közül sok a látogatók számára is mozgatható, így részesei lehetünk ennek az interaktív világnak.

Forrás: sajtóközlemény

design, formatervezés, kiállítás, kiallitas, kelle antal, iparművészet, artformer Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317