Logomain

Fordulat állhat be a Design Terminál sorsában

By Kovács Dániel 2009. március 11. 10:17

szerk at hg dot hu

Nemrég több hazai szakember nyílt levélben vonta kérdőre Kiss Péter kancelláriaminisztert az évek óta üresen álló Erzsébet téri Design Terminál ügyében; erről a helyzetről rendeznek kerekasztal-beszélgetést a Gödör Klubban március 17-én, kedden. Eközben a levél úgy tűnik, részben elérte célját: a Miniszterelnöki Hivatal honlapján pársoros hír látott napvilágot arról, hogy Tarcsi Gyula igazgatási szakállamtitkár március végéig megvizsgálja, mikorra és milyen módon lehet a beruházást az eredeti terveknek megfelelően befejezni. <br/>

Nemrég több hazai szakember nyílt levélben vonta kérdőre Kiss Péter kancelláriaminisztert az évek óta üresen álló Erzsébet téri Design Terminál ügyében; erről a helyzetről rendeznek kerekasztal-beszélgetést a Gödör Klubban március 17-én, kedden. Eközben a levél úgy tűnik, részben elérte célját: a Miniszterelnöki Hivatal honlapján pársoros hír látott napvilágot arról, hogy Tarcsi Gyula igazgatási szakállamtitkár március végéig megvizsgálja, mikorra és milyen módon lehet a beruházást az eredeti terveknek megfelelően befejezni.

Design_terminal20130601-27858-18kucvn.gallery

A nyílt levélben, amelyet lapunk is közölt, a szakemberek azt firtatták: miként lehetséges, hogy évek óta tolódik a tulajdonképp használható állapotban levő egykori buszpályaudvar átadása a hazai formatervezés leendő központja számára. Az utolsó használatbavételi akadályokat tavaly tavaszra hárították el, ám a műemlék tömb azóta is üres.

A Design Terminál helye címmel megrendezendő kerekasztal-beszélgetés célja az lesz, hogy a szakma és a szélesebb közönség tájékozódjon az intézmény perspektíváiról, illetve elvárásokat fogalmazzanak meg a jövőre nézve. A program része Pohárnok Mihály bevezetője a Design Terminál jelenlegi helyzetéről és terveiről, valamint Szentpéteri Márton és Szigeti Szilvia expozéja arról, hogy milyen intézményre lenne szüksége a magyar design szakmának, milyen funkciók hiányoznak a jelenlegi rendszerből. A délutánt kötetlen beszélgetés zárja a résztvevők és a közönség bevonásával, Martinkó József, a hg.hu főszerkesztőjének moderálásával.

A beszélgetés helyszíne a Gödör Klub (Budapest, V. Erzsébet tér), időpontja 2009. március 17., kedd 15:30-18:00 óra.

design, formatervezés, budapest, erzsébet tér, martinkó józsef, Design Terminál, magyar design, pohárnok mihály, szentpéteri márton, szigeti szilvia Icon_print

Az Erzsébet téri buszpályaudvar, a leendő Design Terminál

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317