Logomain

Vasutasok tervezték a 2010-es olimpiai láng fáklyáját

By Kovács Dániel 2009. február 16. 20:21

szerk at hg dot hu

A vasúti szerelvényeiről ismert kanadai Bombardier adott formát a 2010-es vancouver-i téli olimpia lángjának fáklyájának. A gesztus nem ismeretlen: a tavalyi pekingi olimpiára a számítógépeiről ismert kínai Lenovo designercsapata készített hasonló funkciójú eszközt. Mivel több mint húszezer ember hordozza majd a fáklyát, megtervezése különleges kihívást jelentett. <br/>

A vasúti szerelvényeiről ismert kanadai Bombardier adott formát a 2010-es vancouver-i téli olimpia lángjának fáklyájának. A gesztus nem ismeretlen: a tavalyi pekingi olimpiára a számítógépeiről ismert kínai Lenovo designercsapata készített hasonló funkciójú eszközt. Mivel több mint húszezer ember hordozza majd a fáklyát, megtervezése különleges kihívást jelentett.

Vancouver20130601-27858-19d6gtw.gallery

A 2010-es Téli Olimpia szimbóluma Kanadán keresztül több mint 45 ezer kilométert utazik majd, 1020 településen át, húszezernyi lánghordozó kezében. A kanadai népesség több mint 90%-ának lehetősége nyílik majd arra, hogy élőben csodálja meg az olimpia szellemiség tisztaságát jelképező lángot. A fáklya megtervezése évtizedek óta presztízsfeladatnak számít, így nem csoda, hogy a kanadai ipar egyik büszkesége, a Bombardier kapott rá megbízást.

A formát Kanada sík vidékei, gazdagsága és hóval borított lankái ihlették. A fáklya magassága 94,5 centiméter, súlya mindössze 1,6 kilogramm. Váza roszdamentes acélból és alumíniumból készült, a benne használt propán-izobután hajtóanyag 12-15 percig ég utántöltés nélkül. A fekete-fehér fáklyát az olimpia hivatalos jelképe, az inuit nyelven barátot jelentő Illanaaq díszíti, amelyet a vancouveri Elena Rivera MacGregor tervezett.

design, formatervezés, kanada, vancouver, téli olimpia, olimpia 2010, fáklya, bombardier, elena rivera macgregor Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317