Logomain

Sztárépítész a Simpsons sorozatban

By Bart Dániel 2005. augusztus 4. 00:00

szerk at hg dot hu

A nálunk még nem vetített Simpsons epizódban feltűnik Frank Gehry rajzfilmfigurája, sőt épít is egy házat. Az epizód lerántja a leplet a bilbaoi Guggenheim múzeum tervezőjének módszereiről.

A nálunk még nem vetített Simpsons epizódban feltűnik Frank Gehry rajzfilmfigurája, sőt épít is egy házat. Az epizód lerántja a leplet a bilbaoi Guggenheim múzeum tervezőjének módszereiről. „Kedves Gehry úr!
Kérem szépen, tessék a mi városunkban is építeni egy koncerttermet! Lehet, hogy a mi városunk nem túl nagy, és nem túl szép, de Amerikában nálunk tértek át először az európai mértékegységekre.”

:image_12122

Frank Gehry
Los Angeles-i sztárépítész, a bilbaoi Guggenheim múzeum és a denveri Disney Concert Hall tervezője egy szép nap az imént közölt levelet találja a postaládájában. A levelet Marge Simpson írta, és Gehry-nek nagyon megtetszik a Snoopy-s levélpapír. Mégis összegyűri, majd eldobja, és amikor meglátja, milyen galacsin lett belőle, felkiált: Heuréka! Ismét sikerült! - utalva ezzel az építész tervezői módszereire.

35077_cikk20130531-31141-1xte1yj.gallery

Elkezdődik az építkezés és felépül egy hagyományos kockaház vasváza, de amikor ez kész van, a daruk bontáshoz használt kőgolyókkal addig zúzzák a vázat, míg a kívánt Gehry-s alakjukat el nem érik.

Aztán elérkezik a megnyitó napja, de a közönségnek nem tetszik az épület. Végül megveszi egy vállalkozó, és börtönné alakítja. Mi ez, ha nem avatott kortárs építészetkritika szarkasztikus köntösben?

 

design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317