Logomain

818 méter lett a világ legmagasabb épülete

By Kovács Dániel 2009. január 21. 11:27

szerk at hg dot hu

Bár a hivatalos honlapon még nem szerepel, információink szerint január 17-én elérte végleges, 818 méteres magasságát a Burj Dubai. A 4,1 milliárd dolláros költséggel felépült, 160 emeletes torony ezzel a világ legmagasabb épületévé vált. A beköltözést legkorábban 2009 végére tervezik, de lehetséges, hogy a gazdasági válság miatt napról-napra változó dubai ingatlanpiaci körülmények miatt tolódni fog. <br/>

Bár a hivatalos honlapon még nem szerepel, információink szerint január 17-én elérte végleges, 818 méteres magasságát a Burj Dubai. A 4,1 milliárd dolláros költséggel felépült, 160 emeletes torony ezzel a világ legmagasabb épületévé vált. A beköltözést legkorábban 2009 végére tervezik, de lehetséges, hogy a gazdasági válság miatt napról-napra változó dubai ingatlanpiaci körülmények miatt tolódni fog.

Burj_dubai20130601-27858-1z0uzaq.gallery

Az Emirates Business 24/7 információi szerint a Burj Dubai elérte maximális magasságát, amely az előzetesen kiszivárogtatott információknak megfelelően 818 méter – hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Az Emaar ingatlancég által építtetett torony ezzel 172 métert vert rá az eddigi csúcstartóra, a 646 méter magas (1991 augusztusában összeomlott) varsói rádiótoronyra, a felhőkarcolók csúcstartóját, a Taipei 101-et pedig 309 méterrel haladja meg.

Az épületet a számmisztika jegyében 2009. 09. 09-én tervezik megnyitni, de a belsőépítészeti munkálatok bizonyosan nem fejeződnek be erre az időpontra. A 2004 szeptemberében a Skidmore Owings & Merrill építésziroda tervei alapján kezdett építkezést eredetileg a tavalyi év végére tervezték befejezni, de 2008 közepén az Emaar egyéves csúszást jelentett be. A megnyitást követően a Burj Dubai több rekorder címre is jogosult lesz: egyebek közt itt található a legmagasabban fekvő lakószint is. Az épület 154. emelete a befektető Emaar igazgatói irodájának ad majd helyet; harminc szinttel lejjebb nyilvános kilátó nyílik. A belsőket Giorgio Armani tervezi.

Az építkezés egy húszmilliárd dolláros fejlesztés része, amelynek során bevásárlóközpont, szállodák és lakóépületek is kerülnek a torony köré.

skidmore owings & merrill, som, torony, felhőkarcoló, dubai, burj dubai, magasház, 2009, rekord Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317