Logomain

Újabb külföldi sikerek előtt a magyar design síremlék

By Kovács Dániel 2009. január 19. 19:47

szerk at hg dot hu

Saint Etienne után Kölnben is Maurer-Klimes Ákos és Kucsera Péter munkája. <br/>

A Maurer-Klimes Ákos és Kucsera Péter által tervezett síremlék, a SEEYOU projekt helyet kapott a következő nagy nemzetközi design kiállításon, a január 19-25. között megrendezésre kerülő IMM Cologne 2009-en. Az IVANKA legújabb fejlesztésének ez nem az első fontos külföldi szereplése: korábban meghívták a Saint Etienne-i Nemzetközi Designbiennáléra is.

Apad.gallery

A SEEYOU projektre Saint-Etienne-ben figyelt fel egy nemzetközileg ismert és elismert online design magazin, a DESIGNSPOTTER, akiket annyira meggyőzött a látvány, hogy meghívták az IVANKA Betont a kölni bútorkiállításra. A kiállításon 1200 a világ több mint 50 országából érkező elismert és feltörekvő tervező képviselteti magát bemutatva a várható bútor trendeket.

A SEEYOU beton síremlék nemcsak kapocs az eltávozottak és az ittmaradtak között, hanem segíti a családi összetartást és a személyes emlékezést. Európai kultúrkörbe ágyazott, univerzális értékeket közvetítő tárgy, mely a formatervezés eszközeivel lelki tartalmat közvetít. Design, mely figyelembe veszi a természeti erőket és jelenségeket, és interakciót hoz létre azokkal; a tárgy megjelenése az időben változik. A keresztmotívum mélyedést formál, mely megtelhet vízzel, levelekkel, homokkal, hóval, majd azután leapad, kiüresedik, s a körforgás újrakezdődik. A tárgy visszatükrözi a külvilágot és reflektál a környezetére. Ki van téve a természetnek és a családtagok gondviselésének. SEEYOU az első darabja a tervező-fejlesztő csapat temetkezési kultúrával kapcsolatos munkájának.

A projekt alázatosan közelíti meg a halál szomorú témáját, melyről az emberek a mai napig nem szívesen beszélnek, mindazonáltal mindenki életében bekövetkezik. Tény, hogy a sírkövek nem sokat változtak a pár évszázaddal ezelőttiekhez képest, napjainkban azonban tettek már pár lépést azért, hogy kicsit felrázzák a temetkezéssel kapcsolatos építészetet és designt.

Forrás: sajtóközlemény

design, formatervezés, magyar design, ivanka beton design, ivánka, maurer klimes ákos, kucsera péter, losonczi áron, litracon, imm Icon_print

Maurer-Klimes Ákos és Kucsera Péter design síremléke

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317