Logomain

A világ legnagyobb szupervonatát tervezik Kínának

By Rénes Judit 2009. január 7. 20:12

szerk at hg dot hu

Biggesttrain220130601-27858-2zl7c.gallery

A világ legnagyobb vonatára megbízást adó Szifang Vasúttársaság pályaudvara

Virgintrain_x20130601-27858-umdwpe.gallery

A Priestman Goode francia cégekkel közösen tervezte a Voyager brit álomvonatot

Lacroix_tgv_x20130601-27858-mjl3wm.gallery

A TGV-szuperexpressz új belsejét Christian Lacroix álmodta meg

Olaszvonat_x20130601-27858-ang3if.gallery

A Ferrari-vörösben hasító rekorder vonat az Alstom és olasz designerek közös munkája

Neves német és olasz versenytársakat ütött ki a nyeregből a brit Priestman Goode, amely az új ikonnak szánt kínai szupervonatot tervezi. A jármű nemcsak különleges designjával hódít majd, hanem a világ legnagyobb vonataként közlekedik a Szifang Vasúttársaság üzemeltetésében.

Neves német és olasz versenytársakat ütött ki a nyeregből a brit Priestman Goode, amely az új ikonnak szánt kínai szupervonatot tervezi. A szerelvény nemcsak különleges designjával hódít majd, hanem a világ legnagyobb vonataként közlekedik a Szifang Vasúttársaság üzemeltetésében.

A brit cég minden szempontból óriási trófeát mondhat magáénak, hiszen a megbízás elnyerésével egyben a közlekedés és a design történetébe is beírja a nevét. Az egymilliárd fontot megközelítő értékű, hároméves projekt tétje nem kisebb, mint hogy megtervezze a világ legnagyobb, a fejlesztés jövőjét is meghatározó nagysebességű vonatát, amely a japán Sinkanzen expresszhez hasonló ikont ad Kínának. A lépés korántsem meglepő, ugyanis a tavaly nyári olimpiára Pekingben megnyílt Ázsia legnagyobb vasútállomása.

A londoni székhelyű Priestman Goode a vonat orrának, illetve a különböző utasosztályok külső és belső kialakításáért felelős. Annyit már most tudni, hogy a szerelvény sokkal szélesebb lesz, mint a Nagy-Britanniában közlekedő társai, hossza pedig akkora lesz, mintha 16 járművet egymás mögé állítanánk. A szupervonat a Peking-Sanghaj útvonalon, illetve a kifejezetten erre a célra létesítendő új vágányokon közlekedik majd óránként 560 kilométeres sebességgel. Orra háromszor olyan hosszú lesz, mint a budapesti 2-es metró új szerelvényeit szállító Alstommal és a Bombardier-val közösen tervezett Voyager brit álomvonaté, és ehhez igazodik az impozáns arculat és enteriőr is. A műszaki teljesítményt Kína legjobb, e téren is bizonyítani kívánó mérnökei garantálják.

A Priestman Goode nemcsak a vasúti közlekedésben mondhat magáénak komoly referenciákat. A komplex márkaépítő szemléletéről híres cég alakítja ki a Malaysia Airlines 2011-ben üzembe álló Airbus 380 szuperjetének komplett utasterét, valamint a Lufthansa üzleti osztályának különleges utasüléseit és kényelmi berendezéseit. Az Airbus 350 modell fedélzetén már megtekinthető az általuk tervezett, radikális új felfogású enteriőr, amely élményszerűségével a testi-lelki komfort legmagasabb fokát kínálja.

A legjelentősebb légitársaságok mind nemzetközileg jegyzett designerekkel dolgoztatnak, de a vasúti társaságok is felzárkóztak mögéjük. A francia TGV Christian Lacroix-val bújtatta extravagáns új bőrbe gyorsvonatait, míg a zárt pályán világrekordot felállító új olasz szupervonat Ferrari-vörösben hasít majd 570,4 kilométeres sebességgel. Egy svájci építész- és tervezőiroda hazai és német megrendelésre a világ legexkluzívabb vagonjait szállítja néhány éven belül. Ami a fizikai részt illeti, a vonatok lassan az utolsó korlátokat is ledöntik: a Sinkanzen-expressz fejlesztői ma már a mágneses lebegés technológiájával kísérleteznek.

design, kína, közlekedés, arculat, peking, fejlesztés, vonat, szupervonat, expresszvonat, priestman goode, márkaépítés Icon_print

A világ legnagyobb vonatára megbízást adó Szifang Vasúttársaság pályaudvara

A Priestman Goode francia cégekkel közösen tervezte a Voyager brit álomvonatot

A TGV-szuperexpressz új belsejét Christian Lacroix álmodta meg

A Ferrari-vörösben hasító rekorder vonat az Alstom és olasz designerek közös munkája

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317