Logomain

Rekordokat döntött az idei designhét

By Malinás Krisztina 2008. december 2. 16:27

szerk at hg dot hu

A 2008-as designhét eseményeire minden eddiginél több, közel hatvanezer érdeklődő volt kiváncsi.

A 2008-as designhét eseményeire minden eddiginél több, közel hatvanezer érdeklődő volt kiváncsi.Az ötödik alkalommal megrendezett budapesti eseménysorozat a kitüntetett médiafigyelemnek köszönhetően országos jelentőségű üggyé nőtt. A programok sajtóvisszhangja 35-40%-kal erősebb volt a tavalyinál, a www.design7.hu honlapra pedig 2,5 milliószor kattintottak.

Designhet2008logo20130601-27858-bufroi.gallery

Az október 3-12. között a Design Terminál Kht. szervezésében, a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével megrendezett eseménysorozat központi témája a Párbeszéd volt, amely egyként utalt a tárgy és a felhasználó interakciójára, a designer és a megbízó együttműködésére, valamint a tervező és a társadalom aktív kapcsolatára.

Az immár tíznapos rendezvényen több tucat helyszínen hetven különböző eseményt, kiállításokat, divatbemutatókat, előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket rendeztek. Az ezeken készült fotók, valamint számos videóanyag – köztük a MyCam verseny nyertes rövidfilmje és a Design Hét összefoglaló kisfilmje is – megtekinthetőek az eseménysorozat honlapján.

A Design Hét történetében először érkezett sztárvendég Budapestre a kortárs design egyik legeredetibb figurája, a holland Marcel Wanders személyében, akinek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) tartott, konzultációval egybekötött előadását közel hatszázan hallgatták meg.

Első alkalommal nyílt kiállítás a Design Terminál Erzsébet téri épületében, ahol Útravaló címen 25 európai város új arcával, építészetének és designkultúrájának legfrissebb eredményeivel ismerkedhettek meg a látogatók. Ismét nagy sikert aratott az évenként változó tematikájú túraprogram, amely idén exkluzív budapesti hotelek enteriőrjeibe engedett bepillantást neves hazai belsőépítészek vezetésével.

Szintén komoly érdeklődés övezte a Design Hét ötödik születésnapja alkalmából megrendezett, kedvezményes vásárlást kínáló jubileumi akciót, melynek keretében városszerte több mint ötven üzletben lehetett 15% kedvezménnyel vásárolni. Nagy népszerűségnek örvendett a Portfólió névre keresztelt minitárlat sorozat is, amely kávéházakban, galériákban és üzletekben több mint 20 fiatal illusztrátor munkáit tárta a nagyérdemű elé.

A Design Hét helyszínei között megkülönböztetett szerepet kapott az Iparművészeti Múzeum. Itt volt látható a Magyar Formatervezési Díj 2008. évi pályázati anyagának és nyerteseinek seregszemléje, az elmúlt öt év során díjazott alkotásokat felvonultató FormaTúra kiállítás,a MOME európai vándorkiállítása Taste MOMEnts címmel, továbbá itt került sor a nagyszabású kortárs divatshow-ra, a Kortárs kifutóra is.

mome, design hét, marcel wanders, magyar formatervezési tanács, FormaTúra, iparművészeti múzeum, designmatch, design terminál kht., mycam Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317