Logomain

Japán vérfrissítés a legendás Thonet-székeknek

By Rénes Judit 2008. november 26. 12:35

szerk at hg dot hu

Globális együttműködésben született újjá két legendás Thonet-szék. A japán Muji tervezői frissítették fel a 14-es számú formáját, amely jövőre ünnepli 150. születésnapját, és az eladást tekintve a világ legnépszerűbb ülőbútora. Ugyancsak általuk kapott mai, áramvonalas külsőt a német gyár eredeti Bauhaus-széke is.

Globális együttműködésben éled újjá két legendás Thonet-szék. A japán Muji tervezői frissítették fel a 14-es számú formáját, amely jövőre ünnepli 150. születésnapját, és az eladást tekintve a világ legnépszerűbb ülőbútora. Ugyancsak általuk kapott mai, áramvonalasabb külsőt a német gyár eredeti Bauhaus-széke is.

Muji_ket14_x20130601-27858-cxygo3.gallery

Japán innovációval újított a klasszikus vonalvezetésű és az aktuális trendeket mértéktartóan követő hajlított székek gyártója, a Thonet. A Hessen északi részén székelő vállalat ma a névadó dinasztia ötödik generációjának irányítása alatt működik, töretlen elismertséggel. Az alapító Michael Thonet eredetileg 14-es számmal kezdte 1859-től értékesíteni az ívelt háttámlájú, kecses széket, amely mára emblematikus darabbá vált. A világon elsőként lapraszerelt kivitelben forgalmazott modell olyan jól sikerült, hogy a gyár nemzetközi hírnevét is megalapozta, mára pedig 50 millió példányt adtak el belőle világszerte.

A japán Muji tervezői friss, a korszellemnek megfelelő karaktert adtak a kortalan 14-esnek, kevesebb ívvel és letisztultan egyszerű designnal, ugyanakkor megőrizték a hamisítatlan Thonet-jelleget. Emellett hajlított acélból készítettek új változatot az 1920-ban bevezetett Bauhaus-székre, amely karfájával, hátradöntött támlájával, lendületes és ergonomikus vonalvezetésével stílusában is, kényelmében is méltó örököse lehet Breuer Marcel ikonikus darabjainak. Az otthonokba és középületekbe egyaránt jó illő, barátságos és szép ülőbútorokat 2009 februárjából kezdik értékesíteni.

design, formatervezés, bauhaus, ülőbútor, szék, japán, thonet, muji, német, 14, hajlított bútor, bútorgyártás Icon_print

Bal oldalt az új, jobb oldalt a hagyományos 14-es Thonet-szék, a világ legnépszerűbb ülőbútora

A Thonet Bauhaus-székének 1920-as és 2008-as változata

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317