Logomain

Környezetbarát autócsoda forradalmasíthatja a versenyzést

By Rénes Judit 2008. november 20. 16:06

szerk at hg dot hu

A Mazda KAAN nevű modellje egészen másként működik, mint a hagyományos versenyautók. A teljesen elektromos motor hajtotta, dögös külsejű jármű 250 mérföldes óránkénti csúcssebességét forradalmian új rendszerrel: az útpályára helyezett áramvezető polimerek segítségével, nulla károsanyag-kibocsátással érné el.

Kaanconcept-02_x20130601-27858-avh4xz.gallery

A versenyautók minden formatervezési jegyét magán viselő KAAN valódi előrelépést jelenthet a versenyzés világában. A Los Angeles Automobile Design Challenge seregszemlén bemutatott, kizárólag árammal meghajtott konceptjármű ugyanis közvetve a napenergiát hasznosítja olyan módon, hogy elektromos motorjait a kerekekbe ültetik be, amelyek a beépített áramfelvevő révén érintkeznek az útpályán lefektetett és a sivatagban felszerelt napkollektor-telepek összegyűjtötte energiát továbbító speciális polimerekkel.

A kaliforniai megmérettetésen az autótervezőknek nemcsak a járművet, hanem az egész versenyzési rendszert ki kellett találniuk. A Mazda designerei az áramvonalas külső mellett a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartották, míg a Mercedes Formula Zero Racer nevű autója sebességét hagyományosan nagy energiafogyasztás mellett éri el. A japán KAAN ellenben aerodinamikus sziluettjével és zöld üzemmódjával optimalizálja az energiafelhasználást, miközben nulla károsanyagot bocsát ki a levegőbe. Az apró pilótafülke mérete dacára maximális biztonságot nyújt a versenyzőnek, míg a motorokat rejtő óriás kerekek jóvoltából 250 mérföldes óránkénti végsebességgel száguldhat a szuperjárgány.

design, napenergia, környezetvédelem, zöld, mazda, kaan, versenyautó, autóversenyzés, konceptjármű, elektromos motor Icon_print

A Mazda KAAN nevű zöld konceptautója forradalmasíthatja a versenyzést

A Mazda KAAN versenyautóját speciális technológiával a napenergiából nyert áram hajtja

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317