Logomain

Nemzetközi kiállításon a magyar design síremlék

By Kovács Dániel 2008. november 19. 11:08

szerk at hg dot hu

A november 15-30. között zajló, idén tíz esztendős St Etienne-i Nemzetközi Designbiennáléra két magyar terméket is bemutatnak. Losonczi Áron üvegbetonja már számos nemzetközi elismerést aratott, az ugyancsak széles körben ismert IVANKA Beton azonban egy 2008-as terméket vitt magával: a Maurer Klimes Ákos és Kucsera Péter által tervezett különleges betonsírkövet. <br/>

A november 15-30. között zajló, idén tíz esztendős St Etienne-i Nemzetközi Designbiennálén két magyar terméket is bemutatnak. Losonczi Áron üvegbetonja már számos nemzetközi elismerést aratott, az ugyancsak széles körben ismert IVANKA Beton azonban egy 2008-as terméket vitt magával: a Maurer Klimes Ákos és Kucsera Péter által tervezett különleges betonsírkövet.

Sirko20130601-27858-1x9yxxr.gallery

Az International Design Biennial St Etienne közép-európai formatervezést bemutató szekciójában, a Laboratoire du Réel-ben hat régióbeli ország két-két kiválasztott terméke mutatkozhat be. Csehországot üveg és porcelán, Szlovákiát a járművek, Szlovéniát játékos használati tárgyak képviselik; hazánk pedig két világszínvonalú betonműhellyel mutatkozik be.

A Losonczi Áron által 2001-ben kifejlesztett üvegszálas betont a feltaláló igazgatásával működő Litracon gyártja; legutóbb világítótestekként való alkalmazásáról érkezett hír, de építészeti elemként is bemutatkozott, például a pécsi ókeresztény sírkamrák látogatóközpontjának ajtaján.

Az IVANKA Stúdió innovatív betontermékeit külföldön is jól ismerik, például Japánban, ahol a Clark Ádám téri pályázaton is induló Albert Abut francia építésszel dolgoznak együtt. Az IVANKA legújabb, költői és szellemes projektje a Maurer Klimes Ákossal és Kucserra Péterrel kidolgozott SEEYOU Concrete Gravestone Project. A hangzatos elnevezés egy formatervezett sírkövet takar, amely első ránézésre csupán egy betontömb. A tetejébe mélyített keresztforma csak akkor rajzolódik ki, ha a mélyedés megtelik valamivel: ez lehet esővíz, hó, homok vagy akár az őszi falevelek is.

design, formatervezés, magyar design, ivanka beton design, ivánka, maurer klimes ákos, kucsera péter, losonczi áron, litracon Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317