Logomain

Brit tervezőé az év legjobb felhőkarcolója

By Kovács Dániel 2008. november 17. 16:22

szerk at hg dot hu

Brit építész, amerikai ingatlanmogul és helyszín: hol marad Dubai? Ez a kérdés a 2008 International Highrise Award kiosztása után, amelyet nem kis meglepetésre a Sir Norman Foster által tervezett New York-i Hearst Tower nyert meg. Nem minden ok nélkül: a zsűri a jövőbeni magasház-építés prototípusaként méltatta a 2006-ban átadott épületet. <br/>

Brit építész, amerikai ingatlanmogul és helyszín: hol marad Dubai? Ez a kérdés a 2008 International Highrise Award kiosztása után, amelyet nem kis meglepetésre a Sir Norman Foster által tervezett New York-i Hearst Tower nyert meg. Nem minden ok nélkül: a zsűri a jövőbeni magasház-építés prototípusaként méltatta a 2006-ban átadott épületet.

Hearst_tower20130601-27858-eujpvc.gallery

A Hearst Tower a Foster által divatossá tett diagrid rácsostartóval épül fel, amelyet először a londoni Uborkánál alkalmazott. A New York-i feladat annyiban különlegesnek bizonyult, hogy az új épület egy 1928-ban megkezdett projekt része: a helyszínen álló, hatemeletes épületet William Randolph Hearst építette egy leendő magasház alapzataként, amely azonban a gazdasági válság miatt sosem készült el. Az újjáépített, 46 emeletes tömb az első felhőkarcoló lett New York-ban a 2001-es terrortámadásokat követően.

Ezeket a gesztusokat is díjazta Frankfurtban az International Highrise Award zsűrije, amellett, hogy a Hearst Tower az első New York-i kereskedelmi épületként kapta meg a környezetvédelmi skála, a LEED arany fokozatát. Nemrég szerepelt a város legzöldebb épületeinek listáján, és 2006-os elkészülte óta már megválasztották a legcsúfabb landmarkok közé is.

new york, felhőkarcoló, usa, egyesült államok, foster & partners, sir norman foster, magasház, hearst tower Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317