Logomain

Újabb elismerés a Duna-parti designhotelnek

By Kovács Dániel 2008. november 14. 13:25

szerk at hg dot hu

November 6-án átadták az európai szállodák legrangosabb építészeti és formatervezési elismerését, a The European Hotel Design Awards-ot. A Lánchíd 19 design hotel első magyar szállodaként vehette át a díjat a Legjobb Építészet, azaz az újépítésű szállodák kategóriájában. <br/>

November 6-án átadták az európai szállodák legrangosabb építészeti és formatervezési elismerését, a The European Hotel Design Awards-ot. A Lánchíd 19 design hotel első magyar szállodaként vehette át a díjat a Legjobb Építészet, azaz az újépítésű szállodák kategóriájában.

Lanchid1920130601-27858-x7v8rp.gallery

A Sleeper magazin által 11 éve alapított díj a szállodaipari innováció, valamint hotel építészet és design legrangosabb európai elismerése. A zsűri nemzetközileg elismert szállodaipari tervezőkből, építészekből, designerekből, valamint neves szakújságírókból és szerkesztőkből áll. A korábbi díjazottak között olyan népszerű szállodákat találunk, mint például a korzikai Casa del Mar, a londoni Haymarket, illetve az ír Maynooth-i Carton House. 

Az idei londoni díjátadó ünnepségen 850 vendég előtt vehette át a díjat Rozsos Edit, a Lánchíd 19 hotel képviselője. Rozsos Edit elmondta: „Mivel kizárólag hazai szakembereket és képzőművészeket kértünk fel a Lánchíd 19 design hotel megalkotására, ez a díj valójában nemcsak a szálloda, hanem a magyar kreativitás és szakértelem elismerése is egyben. Nagy örömmel tölt el, hogy első magyar díjazottként Budapestnek is elismerést szereztünk.” 

A hotel építészeti terveit a Radius B+S Kft. és a KB Design Építésziroda készítették, az üveghomlokzat megalkotói a Szövetség 39 munkacsoport és a Nextlab voltak.

ŰA Lánchíd 19 már korábban is több elismerésben részesült. 2007-ben a szálloda homlokzata és arculata Magyar Formatervezési Díjat, az épület Budapest Építészeti Nívódíjat, 2008-ban Pro Architectura Díjat nyert

A hotelt a világ egyik legtekintélyesebb angol nyelvű utazási magazinja, a Condé Nast Traveller beválasztotta a világ 65 legjobb új szállodája közé. A Lánchíd 19 a Wallpaper és Fortune magazinok által összeállított Best 50 Business Hotels 2008 listára is felkerült.

design, formatervezés, díj, hotel, szálloda, lánchíd 19 design hotel, lánchíd 19, elismerés Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317