Logomain

Tokióban robban a hímestojás

By Kovács Dániel 2008. október 30. 14:02

szerk at hg dot hu

Kitchenbudapest20130601-27858-fw6iwd.gallery

Kitchen Budapest

Cikkep20130601-27858-1eks2l.gallery

KiBu Japán cikkép

Himes2_b20130601-27858-1nsvnx6.gallery

Kitchen Budapest: Hímes

Himes3_b20130601-27858-1degv1y.gallery

Kitchen Budapest: Hímes

Nighmo_kicsi_b20130601-27858-1mslfqj.gallery

Kitchen Budapest: Nighmo

Nighmo_jobb20130601-27858-1vij7ms.gallery

Nighmo a Kitchen Budapesttől

Himes_jobb20130601-27858-g6rpdb.gallery

Hímes a Kitchen Budapesttől

Először a tokiói designvásár történetében magyar standdal nyit a világ legnevesebb szakkiállítása Japánban! A Kitchen Budapest ünnepélyesen bemutatja 2008. 10. 30. - 2008. 11. 03. közt standján a kutatói által tervezett legfrissebb design darabokat: a pendrive-ot rejtő festett hímes tojást, ami kulcstartó, mobiltelefon-dísz, sőt fülbevaló formájában kapható, egy kedves éjjeli társat, Nighmót, aki derengő fényben tartja a lakást, ha moccan gazdája, és a fittball labdára adaptált gumiszerkezetet, mellyel az asztali egér helyettesíthető. <br/>

Először a tokiói designvásár történetében magyar standdal nyit a világ legnevesebb szakkiállítása Japánban! A Kitchen Budapest ünnepélyesen bemutatja 2008. 10. 30. - 2008. 11. 03. közt standján a kutatói által tervezett legfrissebb design darabokat: a pendrive-ot rejtő festett hímes tojást, ami kulcstartó, mobiltelefon-dísz, sőt fülbevaló formájában kapható, egy kedves éjjeli társat, Nighmót, aki derengő fényben tartja a lakást, ha moccan gazdája, és a fittball labdára adaptált gumiszerkezetet, mellyel az asztali egér helyettesíthető.

A világ legnevesebb designvásárai közé tartozó 100% DESIGN TOKIO 2008. 10. 30. - 2008. 11. 03. közt megrendezett eseményén debütálnak a Kitchen Budapest alábbi projekjei.

Hímes

A tervező szándéka egy a tradíció és high-technológiát ötvöző tárgy megalkotása volt, melyhez alapul a húsvéti hímes tojás hagyománya és ornamentikája, valamint a minden háztartás alapkellékét képező pendrive szolgált. Házasságukból egyedi, olcsó és rendkívül eredeti kollekció született: színes, kézzel festett, tojásdad pendrive-ok, melyek fülbevaló, kulcstartó és mobiltelefon-dísz változatban debütálnak a tokiói kiállításon.

Nighmo

Kedves, bütykös tárgy, mely figyelmes, éber lakótársként lágy fényt ad éjszaka a mosdóba botorkálóknak. Érzékelőjével figyeli gazdáját, a mozgásra csúcsai finoman kivilágosodnak, majd elhalványulnak. Így nincs szükség sokkoló, szemfájdító fényre, és lakberendezési elemnek sem utolsó. Minden otthoni lámpával ellentétben vezetékek nélkül, bárhol elhelyezhető a térben.

G-mouse

Gumipántokkal körbefont fittball labda, mely az asztali egeret helyettesíti. A csípő előre-hátra, jobbra-balra történő mozgatásával irányítható a kurzor a képernyőn. Mint ülőhely, a fittball labda ismert jótékony hatása érvényesül, egyenesen tartja a gerincet, kerek formájával pedig állandó mozgásra készteti használóját.

Kitchen Budapest (KIBU)

A Magyar Telekom egy éve működtetett innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KIBU) a városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális központ, ahol fiatal kutatók kapnak teret és eszközt a szabad gondolkodáshoz, kreatív csapatmunkához. A kutatás, fejlesztés és oktatás a KIBU egyaránt hangsúlyos tevékenységei. György Péter, a neves esztéta javaslata nyomán megszületett innovációs központ alapítója és fenntartója a Magyar Telekom, valamint Simó György, a Telekom vezérigazgató-helyettese, aki éles szemmel felmérte, egy ilyen szintű kutatás + fejlesztést folytató központ és médialabor magának az országnak is büszkeségére válhat. A KIBU egy éves születésnapját a Millenáris Parkban tartott kétnapos rendezvényen ünnepelte 2008 júniusában. Helsinki PixelACHE elnevezésű fesztiválján a KIBU Animata szoftverét választották meg az év legjobbjának (“Best Software of the Year 2008”). Nemrég indult be a szervezeten belül, Nemes Attila vezetésével a KIBU Solutions, mely üzleti és kommunikációs oldalról egészíti ki a kutatók munkáját. Újfajta, kreatív marketing eljárásokkal segíti a KIBU kutatók által fejlesztett prototípusok piaci bevezetését, értékesítését.

design, formatervezés, kitchen budapest, 100% design, kibu, japán Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317