Logomain

A kotyoGO tervezője kiállításra készül

By Kovács Dániel 2008. október 30. 11:00

szerk at hg dot hu

Egyetemista társaiból álló csapattal szervezi a negyedéves Domán Rajmund kiállítását. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen hallgatója tavaly kotyoGO nevű kávéfőzőjével elnyerte a Henkel Art Award 2007 nemzetközi művészeti díjat, s ezzel egy kiállítás lehetőségét is. Ezért az egyetemen, designkommunikáció tantárgy keretében a hallgatók feladatul kapták, hogy Domán Rajmunddal együtt tervezzék meg és kivitelezzék a kiállítást és az ahhoz kapcsolódó kommunikációs kampányt. Az eredmény december 2-ától látható Budapesten, a Ráday utcai Apropodium Galériában. <br/>

Egyetemista társaiból álló csapattal szervezi a negyedéves Domán Rajmund kiállítását. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen hallgatója tavaly kotyoGO nevű kávéfőzőjével elnyerte a Henkel Art Award 2007 nemzetközi művészeti díjat, s ezzel egy kiállítás lehetőségét is. Ezért az egyetemen, designkommunikáció tantárgy keretében a hallgatók feladatul kapták, hogy Domán Rajmunddal együtt tervezzék meg és kivitelezzék a kiállítást és az ahhoz kapcsolódó kommunikációs kampányt. Az eredmény december 2-ától látható Budapesten, a Ráday utcai Apropodium Galériában.

Domanrajmund20130601-27858-13qnywr.gallery

Elsőként nyerte el magyar pályázó tavaly a Henkel Art Award nemzetközi művészeti díjat. A design kategóriában kiírt pályázatra 29 országból lehetett jelentkezni, s a zsűri 160 pályázó közül választotta ki Domán Rajmund munkáját. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) formatervező szakos hallgatója kotyoGO kávéfőzőjével nyerte el a nemzetközi szakértőkből álló zsűri tetszését. A pénzjutalmon kívül a díj része, hogy a Henkel támogatja a nyertest egy kiállítás megszervezésében is.

Már a pályázat elbírálásának hazai szakaszában példás kapcsolat alakult ki a MOME Formatervező Tanszéke és a Henkel Magyarország között, ezért a vállalat felkérte az egyetemet, hogy nyújtson segítséget a nyertes kiállításának megszervezésében. Innen származik az ötlet, hogy Domán Rajmunddal együtt designkommunikáció tantárgy keretében hallgatótársai segítsenek a kiállítás létrehozásában. A nyolctagú csapat, harmad-, negyed- és ötödévesekből áll. Részt vesznek a kiállítás látványelemeinek tervezésében és az installációban, ezen kívül külön felelősei vannak például a kivitelezési munkáknak, a megnyitó vendéglátásának, illetve a sajtókommunikációnak. A munkáról blogot vezetnek, amelyen nyomon követhető, hol tart a munka, hogyan lesz Domán Rajmundból márka, milyen lesz a kiállítás arculata, ki mondja a megnyitó beszédet, hogyan képezik ki a sajtószóvivőt, s a kezdeti ötletekhez képest, mi lesz a valóság.

A kiállítás, amely a „Rajmund szobája” címet viseli 2008. december 2-14-ig tekinthető meg az Apropodium Galériában (Budapest IX., Ráday u. 9., nyitva tartás: 14-20 óra között.)

design, formatervezés, kiállítás, kiallitas, mome, domán rajmund Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317