Logomain

Tervezze meg az ideális városi tömegbringát

By Rénes Judit 2008. október 29. 20:45

szerk at hg dot hu

Itt a vissza nem térő alkalom, hogy megrajzolja a hiánypótló városi tömegkerékpárt. A kétkerekű ügyekben mértékadó honlap, a bicycle design nemzetközi pályázatot hirdetett a napi ingázásra alkalmas vonzó bringa megtervezésére, amelyre nemcsak hivatásosok jelentkezhetnek. A győztes bicajterv tulajdonosa az elismerésen túl egy Cannondale Bad Boy modellel lesz gazdagabb és mozgékonyabb.

Nem talál megfelelő biciklit a munkába járáshoz? Itt a vissza nem térő alkalom, hogy megrajzolja a hiánypótló városi kerékpárt. A kétkerekű-ügyben mértékadó honlap, a bicycle design nemzetközi pályázatot írt ki a napi ingázásra alkalmas vonzó tömegbringa megtervezésére, amelyre nemcsak hivatásosok jelentkezhetnek. A győztes bicajterv tulajdonosa az elismerésen túl egy Cannondale Bad Boy modellel lesz gazdagabb és mozgékonyabb. Nyitott a pálya!

Cannondalebadboy_x20130601-27858-jxks8l.gallery

A bicycledesign felhívása mindazoknak szól, akiknek van épkézláb ötletük arra, hogyan lehetne rábírni a kerékpározás iránt közönyöseket (is) arra, hogy tegyék le a kocsijukat, és ezentúl tekerjenek naponta a munkába. A használható koncepcióhoz nem kell ragaszkodni a létező modellekhez vagy feltalálni egy forradalmian új pedált, bár akár ez utóbbi is szóba jöhet.

A tervet bármilyen fontos részletre, elképzelésre vagy területre is ki lehet hegyezni, ami meggyőzheti az eddigi autósokat vagy tömegközlekedőket a nyeregbe pattanás vonzó voltáról. Természetesen vannak megkötések: a benyújtandó tervnek valóságalapúnak és a jelenlegi technikai fejlettség mellett kivitelezhetőnek kell lennie. Ezen belül szabadon szárnyalhat a fantázia és a humor, ugyanis az elbírálásnál minden érdemi és megvalósítható javaslatot figyelembe vesznek. 

Hat ipari formatervezőből és egy szakújságíróból álló zsűri bírálja el a pályamunkákat, amelyeket a kreativitás és az egészséges józanság szempontjain túl a világos kifejtés, az eredetiség és az újító jelleg alapján értékelnek.

A győztes megnyeri a Cannondale márka Bad Boy típusú kerékpárját (értéke kb. 1000 USD), amelyet a gyártó költségére szállítanak házhoz. 

A szellemi jogok a pályázó birtokában maradnak, ugyanakkor a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy tervét közzétegyék a pályázatot meghirdető internetes oldalon. 

A részletes pályázati felhívás angol nyelven ezen a linken érhető el

Dióhéjban a feltételekről:

Nevezési jogosultság: a világ bármely részéről pályázhatnak az érdeklődők, amennyiben betöltötték 18. életévüket. A Cannondale alkalmazottai és tisztségviselői nem vehetnek részt a versenyben. 

A pályamunka tartalmi és formai követelményei: 

A benyújtott pályamunkának eredeti tervnek kell lennie, amely nem állhat gyártás alatt, és amelyet kifejezetten a tervpályázat követelményeinek figyelembevételével készít a pályázó. A pályamunkában felhasznált képek nem tartalmazhatnak szerzői jogvédelem alatt álló vagy reprodukált elemeket. A képeken semmilyen márkanév vagy –jelzés nem lehet feltüntetve. A logókkal vagy emblémákkal ellátott, illetve szerzői jogvédelem alatt álló képeket felhasználó pályamunkákat automatikusan kizárják a versenyből. 

A pályázónak 2 darab .jpeg formátumú layout-tervet kell benyújtania 800 x 600 pixeles méretben, 72 dpi-s felbontásban, egy rövid angol nyelvű koncepcióleírás kíséretében:
- az elsőnek a fejlesztés fázisait szemléltető rajzokat, skicceket, képi segédleteket kell tartalmaznia
- a másodiknak főként a kész termék megjelenését, illetve a prototípust kell bemutatnia
- .doc formátumban vagy az email szövegtestébe bemásolva csatolni kell a két layout-tervhez egy maximum 200 szóból álló, angol nyelvű koncepcióleírást

A két layout-terv is tartalmazhat kiegészítő/magyarázó szöveget vagy megjegyzéseket a koncepció kifejtéséhez, olvasható betűméretben. Itt érdemes szem előtt tartani, hogy a legjobbnak ítélt pályamunkákat az interneten teszik közzé publikálásra alkalmas képméretben, ezért ügyelni kell rá, hogy a layout-terven feltüntetett szövegek kicsinyítés után is olvashatóak maradjanak.

A fentiek szerint összeállított pályamunkákat (a 2 darab .jpg és az 1 darab .doc vagy .txt formátumú/emailbe bemásolt fájlt) a bicycledesigncontest@gmail.com emailcímre kell elküldeni csatolmányként.

Az üzenet tárgya a következő legyen: Commuter bike competition entry

A pályázat határideje: 2008. december 5. 

Jó munkát és ötletelést mindenkinek!

design, tervpályázat, formatervezési verseny, bicikli, bicycle design, városi tömegkerékpár, cannondale Icon_print

A Cannondale Bad Boy kerékpárja lesz a tervpályázat győztesének jutalma

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317