Logomain

Designblok tizedszer Prágában

By Cvitkovits Judit 2008. október 8. 14:05

szerk at hg dot hu

Tizedik alkalommal rendezik meg Prágában a minőségi formatervezést, építészetet, képző- és iparművészetet illetve divatot bemutató és ünneplő eseménysorozatot. Október 7. és 12. között több mint kétszáz résztvevő segítségével kerülhetünk közelebb a cseh designhoz.

Tizedik alkalommal rendezik meg Prágában a minőségi formatervezést, építészetet, képző- és iparművészetet illetve divatot bemutató és ünneplő eseménysorozatot. Október 7. és 12. között több mint kétszáz résztvevő segítségével kerülhetünk közelebb a cseh designhoz.

Designblok_39920130601-27858-1577rv8.gallery

Az idén jubiláló Designblok néhány év alatt a legjelentősebb szakmai fesztiválok közé küzdötte fel magát. Tíz éve, az első prágai desigfesztiválra alig több mint tíz résztvevőt sikerült megnyernie a szervező Profil Media-nak, idén már kétszázkét résztvevővel indult a designhét. Az elmúlt években olyan hírességek tisztelték meg jelenlétükkel az eseményt, mint Marcel Wanders, Jasper Morrison, Ronan Bouroullec, Alberto Meda vagy a holland Droog design formatervezői. Idén Zürichből érkezik a díszvendég Alfredo Häberli, aki többek között olyan cégekkel dolgozik együtt, mint az Alias, a Kwadrat, az Offect vagy a Camper. A designhét egyik legfontosabb helyszínén, a Superstudio Dox-ban látható Häberli különleges installációja.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is a város legfontosabb pontjain zajlanak az események. Az Óvárosban és az újvárosi részben olyan divatüzletek és bemutatótermek kapcsolódtak a designhéthez, mint a Qubus Design, a Designor vagy a Futurista, de ebben a kerületben az igazi attrakció az Eames by Vitra kiállítás a Decorative Arts Múzeumban.

A prágai designélet jelentős kerülete a Karlín, ahol jó néhány kihagyhatatlan eseményt tartanak. Ilyen a Csehország vezető belsőépítészeti stúdiójának, a 3HD bemutatótermének megnyitója a River Diamond komplexumban. A Vitra szintén ezen a környéken nyitja meg új, 1200 négyzetméteres bemutatótermét és még további nyolc fontos bemutatótér, designshop nyílik a Designblok ideje alatt. Itt található a designhét egyik legfontosabb helyszíne, a Superstudio Corso is, a Ricardo Bofill tervezte új irodaházban, ahol hetvenöt designstúdió, tizenkét designiskola és öt galéria mutatkozik be a világ huszonöt kézműves műhelyét bemutató Cre'me de la cre'me projekt mellett. A Superstudio Corso ad otthont Közép-Európa feltörekvő tervezőinek, akik a Mily Way elenvezésű szekcióban csillogtatják meg tudásukat.

A Holešovice pályaudvarhoz közel található a designhét másik fontos helyszíne, a Superstudio Dox, ahol főként divatesemények zajlanak húsz minibutikkal, közel negyven tervezővel és ahogy már említettük, a Designblok díszvendége, Alfredo Häberli projektje is itt fut. A Superstudio Doxban tartja premierjét az új Škoda modell és a Moooi-nak tervező holland Studio Job.

A designhétre szóló jegyeket 150 koronáért (1500 Ft) lehet megvásárolni a Superstudiok bejáratainál, diákjegy 100 koronáért (1000 Ft) kapható.

További érdekes programok a Designblok jólinformált oldalán találhatók.

design, Vitra, prága, Eames, designblok, designhét, alfredo häberli, Škoda Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317