Logomain

BIO 21 designbiennálé: magyar győzelem!

By Rénes Judit 2008. október 6. 11:58

szerk at hg dot hu

Mihály Gyula minőségi koncepció-díjat nyert speciális étkészletével. <br/>

Újabb jelentős nemzetközi sikert könyvelhet el a magyar design. Mihály Gyula budapesti formatervező az idősgyógyászat, a gondozás és a rehabilitáció speciális követelményeinek megfelelő porcelán ét- és pohárkészletével minőségi koncepció-díjat nyert a BIO 21 ipari formatervezési, vizuális kommunikációs és grafikai biennálén. A rangos seregszemle zsűrije idén az életminőséget jelentősen javító termékeket ismerte el, köztük a befogadó tervezés innovatív magyar példáját, amelynek formai megvalósítását és különleges ergonómiáját is méltatták.

Mihalygyula_etkeszlet_1_x20130601-27858-fwiuw5.gallery

Az október 2-ától november 2-áig tartó, immár 21. alkalommal megrendezett ljubljanai designbiennálé középpontjában nagyon is időszerű téma: a fenntartható fejlődést szolgáló, szociálisan érzékeny design és annak fő kérdései állnak. Emellett a modern és kortárs klasszikus vonalról sem feledkeztek meg. Külön kiállításon mutatják be a XIX. századi és a mai kerámia- és porcelántervezés párhuzamait. Ugyancsak nagy érdeklődésre tarthat számot a világhírű Verner Panton és a tavaly elhunyt Ettore Sottsass retrospektív életműtárlata.

:image_41733

Bevett hagyomány, hogy a nyitónapi gálán átadják a BIO különböző díjait. Az aranyérmeket a ljubljanai várhoz vezető sikló és egy különleges nyomtatvány tervei kapták. A minőségi koncepció-díj kategóriájában négy másik designerrel együtt a budapesti Mihály Gyula lett a győztes. A fiatal formatervező gyógypedagógiai területen szerzett hétéves tapasztalatát is hasznosította az ergonomikus tervezés során. Diplomamunkaként készítette el a komplett készletet, amelyből eddig a prototípust, azaz egyetlen szettet gyártott le a Hollóházi Porcelángyár. A tányérok, poharak és edények optimális kialakítását a kórházak idősgyógyászati és rehabilitációs osztályain végzett kutatásai segítették.

A szett értéktartó anyagból, porcelánból készült, ennek dacára könnyű súlyú, egyértelmű funkciót és stabil fogást biztosít. A hagyományos edényeknél jóval higiénikusabb, kivételes ergonómiai adottságai és az életminőségre gyakorolt hatása miatt pedig nemcsak az idősek, hanem a mozgáskorlátozottak és a gyerekek is jól használhatják. Ráadásul visszaőrölhetősége miatt újrafeldolgozható, így nem szennyezi a környezetet. Mihály Gyula tömeggyártásra szánja speciális készletét, amelynek előállítása a számítások szerint egy bizonyos mennyiség fölött gazdaságosabb lenne, mint a kevésbé esztétikus és higiénikus műanyag szetteké. A hazai orvosi és a nemzetközi formatervezési szakma elismerése már megvan. Porcelángyárak, figyelem: a maga nemében hiánypótló készlet, a szociálisan érzékeny tervezés újabb szép magyar példája, vállalkozó szellemű gyártójára vár.

design, szlovénia, ljubljana, BIO, mihály gyula, befogadó tervezés, porcelán Icon_print

Mihály Gyula porcelánból készült, ergonomikus és higiénikus készlete hiánypótló lehet az idősgondozásban, a rehabilitációban és a kórházi gyógyászatban

Mihály Gyula porcelánkészlete könnyű fogást biztosít, és visszaőrölhetősége miatt újrafeldolgozható

Mihály Gyula értéktartó porcelánkészlete a befogadó tervezés szép példája

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317