Logomain

Nyit a Magyar Formatervezési Díj kiállítása

By Kovács Dániel 2008. október 2. 10:00

szerk at hg dot hu

A környezetbarát trend térhódítását tükrözi a Magyar Formatervezési Díj 2008 címért induló 203 pályamunka, amelyek közül a nyertes formatervek október 8. és 26. között tekinthetőek meg az Iparművészeti Múzeum földszinti galériájában.

A környezetbarát trend térhódítását tükrözi a Magyar Formatervezési Díj 2008 címért induló 203 pályamunka, amelyek közül a nyertes formatervek október 8. és 26. között tekinthetőek meg az Iparművészeti Múzeum földszinti galériájában.

Mft20130601-27858-10hw46e.gallery

A környezettudatosság, a természetbarát szemlélet és az energiahatékonyság egyre nagyobb mértékben nyer teret a hazai dizájnerek körében. Az így születő „zöld termékek” pedig mind erőteljesebben szivárognak be a formatervezett világból a hétköznapokba. Ezt a „zöld utas” irányt mutatja az idén a Magyar Formatervezési Díj címért induló pályaművek többsége is. A díjnyertes alkotások kilétét október 7-én hozza nyilvánosságra a Magyar Formatervezési Tanács.

Az idei versenyre a termék-kategóriában 42, a vizuális kommunikáció kategóriában 19, a tervkategóriában 62, míg a diákmunka-kategóriában 80 pályamű érkezett. A díjazottak névsora szigorúan bizalmas, de az alábbi kérdésekre biztosan választ kapunk majd a kiállításon:

• A városi tömegközlekedés okozta káosz miatt duplájára növekedett menetidőt milyen alternatív megoldással lehetne optimalizálni?

• A modern digitális technika és a dizájn az orvostechnikai műszerek esetében is fontos?

• Mennyi valójában egy csipet fűszer?

• Mi mindenre lenne jó a negyven fokos kánikula?

• Vajon a rajzfilmek kétéltű járgányai csak a mesében léteznek?

A Magyar Formatervezési Díj 2008. kiállításával és a Design Héttel egy időben az Iparművészeti Múzeum földszinti galériájában lesz látható a FormaTúra vándorkiállítás is, amely az elmúlt öt esztendő Magyar Formatervezési Díjpályázat nyerteseinek és különdíjasainak a munkáit mutatja be. A tárlat Sopron, Győr, Debrecen, Kecskemét és Miskolc után most Budapesten látható, majd Szegeden, a SZTE Tanulmányi és Információs Központjában tekinthetik meg a dizájn és innováció iránt érdeklődők.

design, formatervezés, díj, magyar formatervezési díj, magyar formatervezési tanács, mft, iperművészeti múzeum Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317