Logomain

Tarolt a MOME az animációs filmfesztiválon

By HG.HU 2007. június 27. 16:31

szerk at hg dot hu

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem három végzett és egy jelenlegi hallgatóját díjazták a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem három végzett és egy jelenlegi hallgatóját díjazták a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon.

Immáron nyolcadszorra rendezték meg a magyar animációs filmművészet legrangosabb hazai seregszemléjét, a Kecskeméti Animációs Fesztivált (KAFF).  A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) számára igazi sikert jelentett az idei fesztivál, az előzsűrizésen a nevezett idei animáció vizsgafilmekből és az elmúlt két év diplomafilmjeiből valamennyit beválogatták az előzsűrizésen.

Kaffx20130601-31141-1ru30eb.gallery

:appendix_881

Mikulás Ferenc fesztiváligazgató felkérésére a MOME animáció szakos hallgatói kilenc, a fesztivált népszerűsítő rövid animációt is készítettek, melyeket a KAFF ideje alatt a programok bevezetéseként vetítettek a fesztivál szervezői.

A legnagyobb sikert azonban maguk az elnyert díjak jelentik. Ducki Tomek 2005-ben készült Életvonal című diplomafilmjével elnyertre a KAFF idei fődíját, így az Oktatási és Kulturális Minisztérium által felajánlott 1.5 millió forintos jutalmat is, továbbá az Art Mozi Egyesület különdíját és a Magyar Újságíró Szövetség Filmkritikusi Szakosztályának díját neki ítélték.

2005-ös diplomafilmjével nyerte el a Magyar mozgókép Közalapítvány (MMKA) legjobb kísérleti film díját Magyarósi Éva Hanne címú alkotása. Hegyi Magdolna tavalyi diplomafilmjével, az AU-val a Magyar Filmlaboratórium és a Leonardo SNS által a legjobb vizsgafilm rendezőjének felajánlott elismerést vihette haza. B. Nagy Ervin Borders című másodéves vizsgafilmjét a zsűri dicséretben részesítette, és egyben a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat díját is elnyerte.     

A KAFF 2007 nemzetközi zsűrijében Paul Driessen és Jerzy Kucia filmrendezők, Radóczy Katalin televíziós programigazgató, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész társaságában a zsűri elnöki tisztjét a nemrég Oscar-díjra jelölt Dr. M. Tóth Géza, a MOME Animáció Szakának tanára töltötte be. A nyertes filmeket a Tabán moziban lehet megtekinteni július folyamán a MOME Animáció szakán kiválogatott többi animációs filmmel együtt.

design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317