Logomain

Saját betűk Kate Moss-nak

By HG.HU 2007. május 11. 15:00

szerk at hg dot hu

Nemcsak a ruhakollekció, hanem valamennyi Kate Moss nevéhez fűződő projekt is alkalmazza a jövőben a brit topmodell saját betűdesignját. A tervezőpáros egy múlt századi típus alapján alakította ki a kunkori formákat.

Nemcsak a ruhakollekció, hanem valamennyi Kate Moss nevéhez fűződő projekt is alkalmazza a jövőben a brit topmodell saját betűdesignját. A tervezőpáros egy múlt századi típus alapján alakította ki a kunkori formákat.

A botrányhősnő nevével fémjelzett marketingakció egy újabb állomásához érkezett, megszületett a speciálisan Kate Moss számára készített betűtípus. Peter Saville és Paul Barnes közös munkája egyrészt a sztár nemrég piacra dobott ruhakollekciójának, másrészt valamennyi jövőbeni akciójának is védjegyéül szolgál majd.

Mossx120130601-31141-6mp2k4.gallery

:appendix_713

A tervezőpáros már-már a sztár mélylélektani elemzésébe bocsátkozott a típus kialakításánál. A kunkori Kate Moss felirat – állítják- teljesen jól reflektál a topmodell habitusára: egy elérhető ikon, aki mentes az allűröktől, aki nem kifogástalanul szép és nem feltétlenül jómodorú.

Peter Saville eredetileg a sztár sajátkezű aláírását szerette volna viszontlátni, a feladat azonban túl nehéznek bizonyult: a keresztnévvel még boldogult, de a dupla „S” miatt a  vezetéknév túl kusza lett, az ötletet elvetette. Paul Barnes-szal kiegészülve a 20. század első felében megjelent úgynevezett Brodovitch Albro (tervező: Alexey Brodovitch) típust vették elő, és alakították át. A hasonlóság egyébként igen látványos, apró eltéréseken kívül túl sokat nem változtattak rajta.

design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317