Logomain

Sharing is caring - miért segítsd a kezdő szabadúszókat?

By HG.HU 2016. július 3. 10:05

szerk at hg dot hu

Oszd meg a tudásod, a tapasztalatod, megéri nagyvonalúnak lenni szabadúszóként is. A szabadúszókat támogató SMarthu összegyűjtött 3 okot, ami talán téged is meggyőz erről.

Nem arra biztatunk, hogy ingyen dolgozz vagy olyan információkat ossz meg másokkal, amikkel kárt okozol magadnak a piacon. De tapasztaltabb és/vagy sikeresebb szabadúszóként sok olyan dolgot tehetsz, amivel segítesz másoknak - ez egyrészt jó érzés, másrészt akár még jó reklám is lehet, és arról se feledkezzünk meg, hogy később talán te kapsz így segítséget. Ezekben az esetekben az önzetlenség a legfontosabb, de emellett persze lehet pozitív hozadéka a vállalásunknak. 3 dolog, amiért érdemes visszaadni abból, amit kapsz "útközben".

Freelancers.gallery

1. Te is kaptál segítséget
Akár felismerjük, akár nem, a legtöbben kapunk támogatást a szabadúszóvá válás útján: egy jótanács, egy ingyen átfutott szerződés, egy kapcsolat, ami munkához segít minket. Ha már biztos lábakon állunk, ne féltsük a lehetőségeinket, tudásunkat a kezdőktől. Néha nagyon kevés is elég ahhoz, hogy egy elbizonytalanodott pályatársat a számára biztonságos irányba fordítsunk. Ha ambíciózusak vagyunk, akár előadásokat is tarthatunk, blogot írhatunk, vagy pro bono tanácsadásokkal is segíthetünk.

2. Jó hírünk lesz
Ha kevésbé altruista módon közelítünk a kérdéshez, akkor onnan is nézhetjük, hogy egy ilyen gesztus gyakorlatilag reklám számunkra, hiszen, akinek segítenek, többnyire megosztja másokkal a pozitív élményét. Leshetünk a legnagyobbaktól is, akikről hosszú cikkeket írnak, amikor segítenek vagy támogatnak valakit. Ne ezért tegyük, de ha ez is fontos számunkra, kalkulálhatunk vele.

3. Kapcsolatrendszer & viszonzás
Az ilyen gesztusok új és értékes kapcsolatokat is hozhatnak számunkra. Ráadásul arról sem érdemes megfeledkezni, hogy minden tapasztalat, szakmai és anyagi siker mellett kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy éppen nekünk kell egy segítő kéz. Ha ebben a "megosztó" üzemmódban élünk, jó eséllyel mindig lesz valaki, akire ilyenkor számíthatunk.

Kezdő szabadúszóként a SMarthu-hoz is fordulhatsz, közel 20 éves nemzetközi tapasztalatukkal tudnak támogatni abban, hogy sikeres lehessél. Csatlakozz és kövesd őket a Facebookon!

smart, szabadúszó, smarthu, szabadúszás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317