Logomain

3 tévhit a szabadúszókról

By HG.HU 2016. június 23. 13:48

szerk at hg dot hu

A szabadúszó élettel kapcsolatos tévhitek száma végtelen, a SMarthu összegyűjtötte a 3 legtipikusabbat - és azt is elmondják, miért nem igaz.

Nem igazi munka

Kepp01.gallery

De jó neked, akkor azt csinálsz, amit akarsz - ez az egyik leggyakoribb reakció, amikor elmondjuk másoknak, hogy szabadúszóként dolgozunk. Kétségtelen, hogy szabadúszóként mindenki maga osztja be az idejét, szabadnapjait, munkaóráit, de az is tény, hogy ebben nagyon fegyelmezettnek kell lenni, hogy valóban produktív legyen, amit csinálunk. Arról nem is beszélve, hogy az ember a saját bizniszét építgetve sokkal kevesebb lazulást engedélyez magának, mert - főleg eleinte - minden "nem"-ben egy elszalasztott lehetőséget lát.

Olcsóbban dolgozol, mint egy ügynökség, cég

Egyedülálló szabadúszóként esélyes, hogy alacsonyabb költségeid vannak, mint egy több alkalmazottat is foglalkoztató irodának. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy így is komoly kiadásaid vannak, a szaktudásod pedig semmivel sem kevesebb, mint annak, aki cégbe rendezi magát. A valóban sikeres, népszerű és elismert szabadúszók árai értékükhöz és tudásokhoz van igazítva, nem feltétlenül alacsonyabb, mint egy cég munkatársáé.

Magányos dolog a szabadúszás

A tapasztalt, rutinos szabadúszók gyakran kooperálnak más szabadúszókkal vagy éppen cégekkel. Egyrészt ez könnyebbé teszi a munkát, segít a feladatok racionlaizálásában, másrészt inspirációt is nyernek az ilyen projekteken (is) dolgozók egy következő munkához. A feladat sikeres megoldása mellett pedig a kapcsolatépítés szempontjából is hasznosak az ilyen közös munkák.

Ha biztonságos és kiszámítható szabadúszó életre vágy, csatlakozz a SMarthu-hoz!
Ha nem szeretnél számodra előnytelen szerződéseket, ha fontos számodra, hogy mindig megkapd a megbízói díjadat, ha egy-egy projekt miatt nem akarsz céget alapítani, de a költségeidet elszámolnád, ha szeretnél más szabadúszókkal közösen dolgozni, ha átlátható és kiszámítható hátteret szeretnél, akkor csatlakozz a SMart-hoz! Kérdezz, regisztrálj, és kövesd őket a Facebookon!

smart, smarthu, szabadúszás, szabadúszók Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317