Logomain

Tipikus hibák, amiket szabadúszóként elkövethetsz

By HG.HU 2016. június 21. 12:30

szerk at hg dot hu

Kezdő szabadúszóként szinte mindenki elköveti ugyanazokat a hibákat. A szabadúszókat, művészeket támogató SMarthu összegyűjtötte a 3 leggyakoribb hibát - amit mostantól akár el is kerülhetsz.

Nem ismered a munkád, a tudásod értékét

Kep01.gallery

Sokan induláskor olyan munkákat is elvállalnak, amikről a szívük mélyén tudják, nem szabadna megcsinálni. Nem csak azért, mert nem a tudásukhoz, tapasztalatukhoz igazított, hanem azért is, mert olyan megalázóan keveset fizetnek érte, amire nem lehet igent mondani. Fontos, hogy tisztában legyél az árával és értékével annak, amit csinálsz. A kínosan alulfizetett munkák esetében általában a megbízóval sincs könnyű dolgod, és arra is gyorsan rájössz, hogy ez nem fog további értékes megrendeléseket hozni neked.

Nem mersz az árról alkudozni

Egy üzleti tárgyalás célja - mindkét fél számára -, hogy mind a megbízás tartalmával, mind az árral elégedett felekként álljanak fel a tárgyalóasztaltól. Ehhez viszont az kell, hogy bátran állj bele az ilyen helyzetekbe, érvelj, indokolj, magyarázz és persze legyél nyitott a másik fél mondandójára is. Ha valaki alkudozni próbál, és neked belefér, engedj az árból, de semmiképpen se fogadj el olyan ajánlatot, ami neked nem éri meg, csak azért, mert kényelmetlennek érzed, hogy a megbízási díjról kell tárgyalni.


A kínosan alulfizetett munkák esetében általában a megbízóval sincs könnyű dolgod, és arra is gyorsan rájössz, hogy ez nem fog további értékes megrendeléseket hozni neked.

Nem olvasod el, amit aláírsz

Sokak számára idegen dolog egy szerződés és annak tartalma. Legalább annyira idegenkednek ennek elolvasásától, mint az árazástól. Pedig ez pontosan ugyanannyira fontos. A szerződésben foglaltak köteleznek téged és a megbízódat is - vagyis a projekt alatt mindenki ennek megfelelően fog eljárni. Ez nyújt biztonságos kereteket a munkához. Ne legyél szégyenlős, ha valamivel nem értesz egyet vagy nem tartod vállalhatónak: kérj módosításokat és indokold meg miért.Ne legyél szégyenlős, ha valamivel nem értesz egyet vagy nem tartod vállalhatónak: kérj módosításokat és indokold meg miért.

 

Ha biztonságos és kiszámítható szabadúszó életre vágy, csatlakozz a SMarthu-hoz!
Ha nem szeretnél számodra előnytelen szerződéseket, ha fontos számodra, hogy mindig megkapd a megbízói díjadat, ha egy-egy projekt miatt nem akarsz céget alapítani, de a költségeidet elszámolnád, akkor csatlakozz a SMart-hoz! Kérdezz, regisztrálj, és kövesd őket a Facebookon!

A cikk ötletadója a freelancersunion.com.
Fotók: stocksnap.io

 

smart, szabadúszó, szabadúszás, szerződéskötés, árazás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317