Logomain

A hatékony és sikeres szabadúszók 4 titka

By HG.HU 2016. június 16. 09:34

szerk at hg dot hu

A napi rutin és a munkához kapcsolódó szokásaink a maguk láthatatlan módján határozzák meg, mennyire vagyunk eredményesek, sikeresek és persze boldogok azzal és abban, amit szabadúszóként csinálunk. A SMarthu összegyűjtött néhány jótanácsot, ami segítheti a kreatív hétköznapokat.

1. Ne az eszközökön spórolj

3.gallery

Ahhoz, hogy minőségi munkát tudj végezni, és ez ne kerüljön kétszer annyi időbe, mint amennyi alatt valóban el tudnád végezni, fontos, hogy jó eszközökkel dolgozz. Mindig vannak persze újabb és drágább modellek, nem arra akarunk sarkallni, hogy folyamatosan vásárolj be a legfrissebb darabokból, arra azonban mindenképpen rábeszélnénk, hogy számba véve a munkáid mennyiségét és összetettségét, olyan eszközöket válassz, amik segítenek téged a hatékony és bátran vállalható kivitelezésben. Idővel ugyanis a munkára (vagy éppen a javítgatásokra) fordított idő forintosítható lesz.

olyan eszközöket válassz, amik segítenek téged a hatékony és bátran vállalható kivitelezésben


2. Maradj fókuszált és összeszedett

Ahhoz, hogy eredményes legyél, cél- és megoldás-orientáltnak is kell lenned. Ez nem könnyű, hiszen a munkamenetedet, munkabeosztásodat is te magad határozod meg és ehhez komoly önuralom kell. Különösen igaz ez akkor, ha még egy család napi beosztását is kell menedzselned. Jelöld ki a munkával töltött időszakot és tedd mások számára is egyértelművé, mikor nem vagy elérhető egy kis napközbeni csetelésre, mert másra kell fókuszálnod. Így jobban haladsz a feladatokkal, és amikor mással töltöd az időt (barátokkal, a gyerekeiddel vagy éppen sporttal), akkor nem azon kell gondolkodnod, hogy ma mire nem jutott idő.

Akár az időmenedzsmentről, akár az árazásról, akár a háttérfeladatok rendszerezéséről van szó, mindig találkozhatsz olyan megoldással, ami részben vagy egészben a segítségedre lehet.

3. Tudj változtatni

Mindenkinek kialakul a napi rutinja, és ettől sokszor nehezen tér el. Időről-időre nézz rá kicsit távolabbról arra, amit csinálsz, és próbáld meg objektíven felmérni, valóban ez lehet-e a leghatékonyabb munkamódszer, amivel dolgozhatsz. Ne félj változtatni, néha nagyon kevés is elég ahhoz, hogy jobban menjen a munka és eredményesebbnek érezd magad. És akkor sem kell megijedni, ha kiderül, nem a legjobb úton jártál eddig és vannak jobb megoldások is azon túl, amit eddig el tudtál képzelni. Akár az időmenedzsmentről, akár az árazásról, akár a háttérfeladatok rendszerezéséről van szó, mindig találkozhatsz olyan megoldással, ami részben vagy egészben a segítségedre lehet.

4. Célorientált rugalmasság

Tudd, hogy mi akarsz - közhelyesen hangzik ugyan, de csak azért, mert nem véletlenül ismételgetik olyan sokan. Legyen egy listád a céljaidról, rendelj hozzájuk egy időintervallumot, amikorra szeretnéd ezeket megvalósítani. Gondolod át, milyen lépéseket kell megtenned hozzá, milyen lehetőségeid vannak erre és milyen lehetőségekre vársz még (vagy éppen milyeneket keresel), hogy közelebb kerülj a megvalósításukhoz. Amikor mindez megvan, akkor ne feledkezz el arról sem, hogy néha (nagyon) rugalmasnak kell lenni. Ha olyan dolog történik, ami felforgatja az eredeti terveket, akkor az ijedség helyett inkább arra koncentrálj, milyen változtatásokkal tudod a rendszeredet és a terveidet továbbvinni, megvalósítani, sikeressé tenné. 


Ha segítségre van szükséged
Akkor sem állsz egyedül a világban, ha szabadúszó vagy, mert vannak olyan közösségek, szervezetek, amelyek éppen azért dolgoznak, hogy ezt az életformát minél gondtalanabbá tegyék. Ilyen a SMarthu is, aminek célja, hogy levegye az adminisztratív terheket a szabadúszók, kreatív szakemberek válláról, átvállalja a pénzügyi kockázatot, így neked több időd maradhat az alkotásra, projektjeid megvalósítására. Ha kérdésed van, csatlakoznál, itt megteheted, de követheted őket a Facebookon is!

fotók: unsplah.com, pixabay.com

kreatív, kreativ, szabadúszó, szabadúszás. SMart Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317