Logomain

Design Hét Budapest 2016

By HG.HU 2016. május 26. 09:00

szerk at hg dot hu

Dh10.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh04.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh08.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh07.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh01.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh09.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh02.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh03.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

Dh05.gallery

Design Hét 2015

© Design Hét 2015

A Design Hét Budapest 2016-ban az emberi test és a design közötti kapcsolatrendszer sokrétűségét állítja középpontba.

A Design Hét Budapest a Design Anatomy szlogen mentén arra vállalkozik, hogy bemutassa az ember és épített környezete közötti kapcsolat sokféleségét. Körülöttünk minden, ami nem közvetlenül a természetből származik, tervezési folyamat eredménye. Minden tervezett elem az emberi test méreteire, arányaira, és sajátosságaira épül: ehhez viszonyul a tér arányait megtervező belsőépítész, az okostelefonos applikációt megálmodó UX designer, vagy a sportruházatot gyártó divatmárka.

"A design feladata az, hogy a testünk és környezetünk közötti interakciót az innováció és a technológia legfrissebb eredményeit is felhasználva úgy öntse formába, hogy az az ember számára minél praktikusabb, hatékonyabb és esztétikusabb, ezáltal pedig minél piacképesebb legyen."

A Design Hét Budapest 2016-os eseménysorozata az emberi test és az őt körülvevő eszközök, tárgyak és terek viszonyait térképezi fel – a bútortervezéstől a divatig, az UX designtól a környezet lélekre gyakorolt pszichológiai hatásaiig, mindebben fókuszálva a design gazdasági növekedésben betöltött szerepére. Kapcsolódó témák – ergonómia: bútor- és ipariforma tervezés – divat- és kiegészítőtervezés, ékszerek, textilek – user experience design (UX) – perszonalizáció: személyre szabható eszközök, tárgyak – érzékszervek: tapintás, szaglás, látás, hallás, ízlelés – autótervezés, autók és közlekedési eszközök belső terei – gasztronómia, food design – sport, egészség és szépség – biodesign, orvostechnológia, biotechnológia – humánökológia: az ember és természet kölcsönhatása – környezetpszichológia: az épített, tervezett környezet hatása az emberi pszichére – belsőépítészet, belső terek kialakítása

Folytatva az elmúlt évek hagyományait, a Design Hét Budapest szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre az alábbi három kategóriában.

Nyitott Stúdiók

A Design Hét Budapest egyik legnépszerűbb kezdeményezése hazai designerek, designstúdiók műhelyeibe, alkotótereibe enged betekintést a nagyközönség számára. A program célja, hogy minél több érdeklődő számára lehetőséget adjon arra, hogy az adott alkotóműhely munkáját testközelből tanulmányozhassa. 2016-ban a programban 15 stúdió vehet részt.

Díszvendég: Visegrádi Országok

A korábbi évekhez hasonlóan a Design Hét Budapest keretein belül lehetőség nyílik a Díszvendég országhoz kapcsolódó programmal történő részvételre is. 2016-ban a Design Hét Budapest Díszvendége a Visegrádi Együttműködés és annak három, Magyarországon kívüli országa: Csehország, Lengyelország és Szlovákia. 

Önálló program

A korábbi évekhez hasonlóan a Design Hét Budapest keretein belül lehetőség nyílik önálló programmal történő részvételre is. Az önálló programok tekintetében a Szervező nem szab tematikai felételeket, a 2016-ös év fő témájához (Design Anatomy) való csatlakozás opcionális lehetőség. 

Részletek és jelentkezési feltételek a honlapon.

budapest, design hét, design hét budapest, design week, anatomy Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317