Logomain

Középpontban a formatervezés

By HG.HU 2016. május 21. 13:34

szerk at hg dot hu

13220681_582386898594473_6243485246705579074_o.gallery

Manage [it] Yourself - FORMA

© Manage [it] Yourself - FORMA

A03.gallery

Manage [it] Yourself

© Manage [it] Yourself

A02.gallery

Manage [it] Yourself

© Manage [it] Yourself

A01.gallery

Manage [it] Yourself

© Manage [it] Yourself

Május 24-én kedden ismét Manage [it] Yourself – a MOME design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók estje, amelynek témája ezúttal a formatervezés. A szervezők a B-tervet, a BME-s alkotóműhelyt, a Maacraft szociális design műhelyt és a Maform Design Stúdiót hívták meg beszélgetőpartnernek.

Az eseményükre három nagyon különböző designvállalkozást invitáltak meg a szervezők és azt járják körül, hogy a közös pont - a formatervezés - a három meghívottnál milyen szerepet tölt be, mik lehetnek azok a metszéspontok, amit ezen a szerteágazó területen mindhárman kiemelnek. Beszélgetnek majd a menedzsment szerepéről a saját vállalkozásukban és körbejárják, hogyan lesz egy ötletből termék.

„Vendégül látjuk a BME ipari termék- és formatervező mérnök szakos hallgatókból álló kreatív öntevékeny kört a B-terv-et. Meghívtuk a szociális design műhelyt kialakító Maacraft - The social workshop alapítóját Szalkai Dánielt, valamint beszélgető partnerünk lesz Molnár L. Péter a Maform Design Stúdiótól, mely első sorban megrendelésekre dolgozik, de saját termékek fejlesztésével is foglalkozik, mint például a Paq chair. Az est moderátora Korn Anita lesz, a MOME Design- és művészetmenedzsment szak hallgatója.” – írják a szervezők.

[ B-terv ]

Hogyan lehet létrehozni egy aktív közösségi alkotó műhelyt?

Mi az a designer megőrző? Milyen lehetőségek vannak a BME-n a tervező-menedzser kapcsolatépítésre?
A MOME életében szeptembertől nagy változás következik be, hiszen a Campus két évre beköltözik Budapest belvárosába a BME Z épületébe. Az egész egyetem számára kitűzött cél a két egyetem közelségének kihasználása, egymás megismerése. Ezért választották egyik vendégünknek a B-tervet, a BME alkotóműhelyét.

[ Maacraft - The social workshop ]

Hogyan működik egy szociális design műhely?

Hogy tudnak autista fiatalok és tervezők együtt dolgozni? Hogyan lett önfenntartó egy ilyen vállalkozás?
A Maacraft egy szociális vállalkozás, ahol autista fiatalok designerek és egyéb alkotók segítségével állítanak elő magas minőségű termékeket. A munka és alkotás öröme mellett ez a foglalkoztatás terápiás jellegű és bevételt (sokszor az egyetlent) jelent a sérült munkavállalóknak.

[ Maform ]

Milyen megrendelések érkeznek egy formatervező stúdióhoz?

Milyen munkafolyamatok vannak egy termék ötletétől az elkészüléséig? Mi az a Paq chair?
A Maform design studio formát ad az innovációnak. A 2010-ben alakult design vállalkozás a legfrissebb technológiákat, legújabb tudományos eredményeket használja fel munkáiban, legyen szó saját termékekről vagy megrendelésekről. A fejlesztéseket érthetővé és kiszámíthatóvá teszik ügyfeleik számára a kutatástól a gyártásig.

[ Manage [it] Yourself ]

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. Az együttműködés mibenlétét szeretnénk feltérképezni, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók.
Minden alkalommal új tematikával jelentkezünk, amely módot ad, hogy bemutassuk a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein és egy adott művészeti ágazat több eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívjuk meg.

Időpont: 2016. május 24. || 19:00

Helyszín: ELLÁTÓház, Dob utca 19.

Event: ide kattintva elérhető

formatervezés, mome, menedzser, maacraft, manage it yourself, formatervezes, miy, designmenedzser, maform, b-terv Icon_print

Manage [it] Yourself - FORMA

© Manage [it] Yourself - FORMA

Manage [it] Yourself

© Manage [it] Yourself

Manage [it] Yourself

© Manage [it] Yourself

Manage [it] Yourself

© Manage [it] Yourself

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317