Logomain

Szabadúszó vagy? Ez az 5 dolog segít az időmenedzsmentben

By HG.HU 2016. május 5. 09:46

szerk at hg dot hu

Szabadúszóként az ember egyik legjobb barátja és legnagyobb ellensége az idő. Az, hogy melyiknek érezzük, leginkább attól függ, hogyan tudjuk menedzselni. A szabadúszók munkáját segítő SMarthu összegyűjtött 5 dolgot, ami segít abban, hogy sikeresnek érezd magad ebben (is) minden nap.

1. Készíts tervet

Id%c5%91.gallery

Szabadúszóként könnyen szétfolyik az ember napja. Lenyomod az órát és nem kelsz fel időben, egy órával tovább merengesz a kávé felett, kitakarítasz vagy fagyizol, ahelyett, hogy haladnál a munkáddal. De nem kell ennek így lennie. Gondold át esténként, hogy másnap (vagy az elkövetkező napokban) mivel kellene haladnod, mit kellene bejezned. Írd össze a dolgaid, sőt ha kellően elszánt vagy, saccold meg a feladatra szánt időt is. Ez rendszerben tart.

2. Projektmenedzsment

Amikor elvállalsz-megkapsz egy feladatot, akkor jó eséllyel határidőket is kapsz hozzá. Ha már az elején készítesz egy menetrendet, segíteni fog abban, hogy tartsd a ritmust, ne csússz el - nagyon. Többnyire az élet felülírja ezeket a dolgokat, de ha egy tervhez képest kell újratervezned, az még mindig átláthatóbb, mintha egy káoszos nap végén jössz rá, hogy másnap leadásod van.

egy tervhez képest kell újratervezned, az még mindig átláthatóbb, mintha egy káoszos nap végén jössz rá, hogy másnap leadásod van

3. A szabadidőben is legyen rendszer

Ezt csak a legeltökéltebbeknek ajánljuk, de nekik jó szívvel. Ha a szabadidődben is képes vagy rendszert kialakítani (mikor mész sportolni, mikor találkozol a barátaiddal, hánytól ebédelsz általában), akkor ez is segíthet abban, hogy az energiáid ne aprózódjanak el, és egy jól strukturált nap végén azt érezhesd, minden belefért.

4. Ne vállald túl magad

Az idő ellensége az is, ha túl sokat vállalsz. Amikor annyi munkád van, amit lehetetlenség 24 óra alatt elvégezni, akkor az eredmény általában az, hogy amit elvégzel, az sem lesz elég jó - sem neked, sem a megbízódnak. Érezd a határaidat és csak tudatosan tágítsd őket.
 

ha a szabadidődben is képes vagy rendszert kialakítani, akkor ez is segíthet abban, hogy az energiáid ne aprózódjanak el
 

5. Azt csináld, amihez értesz

Nagyon időrabló tud lenni, ha olyan dolgokkal kell foglalkoznod, amihez nem értesz. Ráadásul nagy esély van arra, hogy nem tudod megfelelően elvégezni a feladatokat, a hibák pedig komoly anyagi következményekkel járnak. Ne sajnáld az időt és energiát (és persze a lehetőségeknek megfelelően a pénzt sem) arra, hogy olyan könyvelőt, jogászt vagy téged segítő non-profit szervezetet találj (mint a SMarthu is), aki és ami a napi adminisztrációddal, szerződéseiddel foglalkozik.

A SMarthu a szabadúszó kreatívokat segítő nemzetközi non-profit szervezet. Kockázatmentes adminisztrációval és fizetési garanciával teszi biztonságosság és kiszámíthatóvá a szabadúszók életét. Csatlakozz te is!

projektmenedzsment, időbeosztás, szabadúszó, smarthu, szabadúszás, időmenedzsment Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317