Logomain

Tűzd magadra a fonódó villamost! Menő Budapest-kitűzők a Poppinstől

By HG.HU 2016. április 29. 18:57

szerk at hg dot hu

Tumblr_o5z1sz7ucs1qdzlr3o4_540.gallery

Fonódó villamos pin

Kép POPpins

Tumblr_o5z1sz7ucs1qdzlr3o3_540.gallery

Tacskóját sétáltató néni pin

Kép POPpins

Tumblr_o5z1sz7ucs1qdzlr3o2_540.gallery

Bicikli pin

Kép POPpins

Poppins_gy%c5%b1jt%c5%91.gallery

A POPpins kitűzői

Kép POPpins

Tacskóját sétáltató néni, Taki bácsi és persze a fonódó villamos: a PopularPins csapatának utánozhatatlan életérzést sikerült a miniatűr műfajba sűrítenie.

"Udvardi Ramóna vagyok, designer, illusztrátor és megrögzött pin gyűjtő. A POPpins-t, azaz a Popular Pins Budapest kreatív műhelyt 2015-ben alapítottuk a barátommal, azért hogy meghonosítsuk az "újhullámos" kitűzőket Magyarországon. Hogyan kezdtem el saját pineket tervezni? Egyáltalán miért hívom pinnek a kitűzőket?  

A kitűzőkkel kapcsolatos hazai asszociációk elsőre talán nem túl megnyerőek. Idősebb nénik és bácsik politikai propaganda jellegű divatkiegészítőjeként juthat például eszünkbe. Illetve nosztalgiával gondolhatunk a '90-es évek tini divatjára, ahol a középiskolai hátizsákok "ékszereivé" avanzsáltak a kerek, általában zenekarokat népszerűsítő műanyagkorongok.

A pártlogók és hónap dolgozója plecsnik helyett az újhullámos pinek a mai kor grafikai világára, a legfrissebb internetes trendekre reflektálnak.

Szerencsére az elmúlt években fiatal, főként egyesült államokbeli designerek újra ráleltek a kitűzőre, kicsit újragondolták azt, és a vizuális önkifejezés egyik legsokszínűbb jelenlegi formájává tették. Kis kreatív műhelyek kezdtek el egyedi, limitált darabszámú fém kitűzőket gyártani fiataloknak. A pinek gyors elterjedése és divatossá válása főként a témaválasztásnak volt köszönhető. A pártlogók és hónap dolgozója plecsnik helyett az újhullámos pinek a mai kor grafikai világára, a legfrissebb internetes trendekre reflektálnak. A popkultúra legerősebb vizuális elemeit teszik hordhatóvá, legyen az akár egy emoji, egy filmes utalás vagy egy felkapott mém. Kicsit olyan az egész, mintha a tumblr posztjaidat hordhatnád a kabátodon" - olvashatjuk a POPpins weboldalán.

Az idei első kollekció témája Budapest lett. "Ebben a sorozatban kitűző formába öntöttük Budapest legvarázslatosabb szókapcsolatát, a “fonódó villamost”, idős nénihez láncoltunk tacsikutyát (vagy fordítva?), gyakorló kerékpárosként nem hagyhattuk ki persze a biciklit sem, illetve van benne “Buda side” meg “Pest side”, választhattok vérmérséklettől/önérzettől függően :)" - tudhatjuk meg a POPpins tumblr-jén. Figyelem! A darabokból 100-100 darab készül, garantáltan újranyomás nélkül!

A tervezők ars poeticájáról még többet itt találhatunk.

 

design, budapest, város, poppins, popular pins, kitűzők, fonódó villamos Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317