Logomain

Romani Design a forradalom jegyében

By HG.HU 2016. április 22. 12:18

szerk at hg dot hu

37bn9402.gallery

© Romani Design

37bn9303.gallery

© Romani Design

37bn9286.gallery

© Romani Design

37bn9485.gallery

© Romani Design

37bn9276.gallery

© Romani Design

37bn9310.gallery

© Romani Design

37bn9513.gallery

© Romani Design

Nem mindennapi bemutatóval fejezte ki tiszteletét a Romani Design április 8-án az Arany10-ben megtartott show keretén belül, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc roma hőseire is emlékezett a divatmárka.

A Romani divatbemutatóján a hagyományos cigány művészeti elemeket újragondolva emlékeztek 1956 roma hőseire a Nemzetközi Roma Napon. A márka bemutatóján a hazai kulturális élet kiemelkedő alakjai voltak a modellek a Romani design SS2016 IKON kollekcióhoz, melyet a már említett ’56-os emlékdarabokkal vegyítettek.

A tavaszi-nyári kollekciót a Nemzetközi Roma Nap alkalmából jól ismert énekesek, népdalénekesek, színésznők, és színészek mutatták be. Tóth Gabi úgy nyilatkozott, hogy a Romani ruháiban az autentikus elemek és a modernitás ötvözését kedveli, hiszen fontos számára a gyökerek életbentartása.

„Az, hogy hogyan látjuk ebben a szubjektív valóságban a világot, embertársainkat, az a saját hitrendszereinken, és szűrőnkön múlik. Eljött az ideje, hogy megváljunk sok-sok elavult, korlátozó hitrendszertől, hogy képesek legyünk tisztábban, tágabban, szeretettelibben látni és élni. Úgy gondolom, hogy a Romani ruhái ebben segítenek minket.” – fejtette ki Soma Mamagésa énekesnő a Romani munkásságával kapcsolatban.

A tervezők ez alkalommal egy kapszulakollekciót is bemutattak. Ezen kollekció minden darabján  az ’56-os roma hősök arcképe elevenedik meg. A kollekció célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az 1956-os forradalom és szabadságharc jelentőségére továbbá arra, hogy romák és nem romák együtt, egymásért harcoltak a szabadságért és a függetlenségért.

„Számomra fontos, hogy ruháinkkal a cigány kultúrát újra a mindennapok részévé tegyük.  Ezért is jutnak rajtuk hangsúlyos szerephez a klasszikus, de a 21. századi ízlésvilág szerint felhasznált roma motívumok és ezért éreztük fontosnak a kapszulakollekció elkészítését is.”- mondta el a kollekcióval kapcsolatban Varga Erika, a Romani Design alapítója és tervezője.

A Romani IKON kollekcióját olyan nők inspirálták, akik sokak számára testesítik meg az igazi női szépséget. Ehhez öt eltérő karakter, öt különböző világ egyesül korszakokat és stílusokat összekötve.

A forradalom és szabadságharc Emlékévében ’56 cigány hőseit plakátokon és legnézettebb tv-csatornákon vetített kisfilmeken is bemutatja az 1956-os Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Terror Háza Múzeum.

 

ikon, 1956, fashion, romani design, Romani Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317