Logomain

Gasztro- és bútordesign találkozása egy új showroomban

By HG.HU 2016. április 21. 13:10

szerk at hg dot hu

M03.gallery

Meonin

© Meonin

M05.gallery

Meonin

© Meonin

M09.gallery

Meonin

© Meonin

M07.gallery

Meonin

© Meonin

M17.gallery

Meonin

© Meonin

M20.gallery

Meonin

© Meonin

M04.gallery

Meonin

© Meonin

M06.gallery

Meonin

© Meonin

M10.gallery

Meonin

© Meonin

M08.gallery

Meonin

© Meonin

M11.gallery

Meonin

© Meonin

M15.gallery

Meonin

© Meonin

M13.gallery

Meonin

© Meonin

M16.gallery

Meonin

© Meonin

M01.gallery

Meonin

© Meonin

M02.gallery

Meonin

© Meonin

M14.gallery

Meonin

© Meonin

A jó bútor tiszta, értelmes és szakszerű. Ez a legfontosabb üzenete a Meonin Furniture-nek, amely első, debütáló kollekciója április 28-án mutatkozik be a B55 Kortárs Galériában egy rendhagyó installációval, amelyben a Nedill art & food is közreműködik!

A Meonin Furniture-t 2015 nyarán alapította meg Bogár Máté, aki egy asztalos műhely kialakítása során döntött egy új márka létrehozásáról. A Meonin fő célja az ember és bútor kapcsolatának megmutatása, a forma és funkció másodlagos, a fő alakító erő maga az egyén. "Elengedhetetlen számunkra a tárgy és ember személyes kapcsolatának kialakítása, a mindennapos tevékenységekre fókuszáló emberi környezet megértése. A letisztult tervezés a rend harmóniáját segíti, dinamika és természet találkozása. Az esztétikai minimumra való törekvés során kialakul a szükség és hasznosság egyenértekű megnyilvánulása, a bútor maga a tárgyainkkal lesz igazán az, amire megszületett, azaz mi magunk. Rátenni, beletenni, kihúzni, ráülni, betolni, kivenni - ez a Meonin munkája." 

Máté szerint az emberek nap mint nap rengeteg tárggyal veszik körül magukat és nehéz ennek a súlynak a felismerése. A bőség zavara folyamatosan olyan tudattalan döntésekre ösztönzi az embereket, amire nincs lényegi szükség. A bútor a saját tárgyainkkal kel életre, viszont azok el is tudják nyomni azt.

"Az installációval azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyi terhet vesznek az emberek a vállukra. Ezt a fajta zsúfoltságot nem más, mint a társadalom generálja, ez a  társadalmi öntőforma. Személyes kapcsolatot alakítunk ki olyan tárgyakkal is, amelyekkel valójában csak hátráltatnak."

A furniture design és food design szimbiózisa is helyet kap majd a különleges bemutató keretei között. Matók Zsuzsi, Nedill art & food alapítója dolgozott együtt Mátéval. A közös munka egy véletlen találkozás révén indult, melynek eredménye a MAMA kollekció. A MAMA kiegészítő termékcsalád a kiállítás előtt pár nappal, április 24-én debütál a WAMPon. „Az ételnek az a tulajdonsága, hogy ehető, számomra a legtöbb esetben nem szempont. Amit képviselek az nem a gasztronómiához köthető, hanem a vizuális és konceptuális  művészethez. Célom, hogy az ételeket minél távolabb vigyem a konyhától és a tányéroktól, tágítsam az értelmezési határokat.”  - meséli Zsuzsi.

"Májusban létrehozunk egy kísérleti konyhát a MEONIN showroomban, ahol a bútorok mellett különböző tematikájú design vacsorákat és eat art kiállításokat mutatunk be a NEDILL art & food projekten belül."

A Meonin Furniture debütáló kollekciójának bemutatására április 28-án kerül sor a B55 Galériában, ezzel párhuzamosan pedig megnyílik az önálló showroom a Malomudvarban.

 

design, bútor, fa, meonin, új márka, debütáló kollekció Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317