Logomain

Fával dolgozni jó!

By HG.HU 2016. április 4. 20:43

szerk at hg dot hu

A Wood Like az április 6-tól 10-ig tartó Construma – OtthonDesign kiállításon debütáló új brand, amelyet hat együttműködő partner álmodott meg azzal a céllal, hogy a fával való munka örömét és szépségét minden lehetséges módon közvetítse.

A kézműves tevékenységeknek pszichológiai kutatások szerint prevenciós hatásuk van, védenek a stressztől és a környezeti ártalmaktól, ugyanakkor a saját kezünkkel való alkotás egy olyan tudásforma, amely az utóbbi időben egyre inkább felértékelődik, vagyis visszanyeri régi presztízsét, elfoglalja értékrendünkben az őt megillető helyet. 

W.gallery

A Wood Like első ránézésre egy nagylélegzetű, modulokból építkező, látványos stand, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézete tervezett meg a Nyír-Demonich Zrt. rétegelt lemezekből és galvanizált fém elemekből álló láda-rendszerének felhasználásával.

De a Wood Like közelebb lépve nem pusztán egy kiállítási stand, sokkal inkább egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatunk.

És a Wood Like még ennél is több: olyan Do It Yourself (DIY) workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen; személyes élményeket szerezhetnek a fa megmunkálásával kapcsolatban, jártasságra tehetnek szert a faipari gépek és eszközök használatában, elsajátíthatják az asztalosság műfogásait, és nem utolsó sorban az open design szellemiségét követve designtárgyakat készíthetnek. 

Egy szóval megtapasztalhatják, hogy a fa milyen csodálatos anyag, ha értő kezek alakítják.

A workshopokat és bemutatókat részint a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola, részint a Hellowood-Technika műhely szakemberei vezetik, és a szomszédos Download Design standon kiállított designbútorokat valósítják meg, a gyártmányrajzok letöltésétől egészen az utolsó simításokig. A Wood Like iníciátora és koordinátora a Bútorszövetség volt, szakmai támogatója pedig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A hat együttműködő partner nem egy pop-up akcióban, sokkal inkább egy hosszú távon is fenntartható brandben gondolkodik, amelyet időről-időre aktuális tartalmakkal töltenek meg. Egy összetevő egészen biztosan állandó: a fa, amelyet mindannyian nagyon szeretnek. 

A Hello Wood - Technika műhely csapatának workshopján április 7-én a Hungexpon a barkácsolás alapjaival ismerkedhetsz meg. Ha kíváncsi vagy, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a lehetőség, hogy lásd, Te is képes vagy rá!

A kurzus során, miközben egy egyedi tervezésű bútort készítesz el, szinte észrevétlenül ismerkedhetsz meg a csavarbehajtók, kéziszerszámok nem is olyan ijesztő világával!

A bútorterveket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design tervezői készítették, a workshop végén pedig kisorsolják a résztvevők között, hogy ki viheti haza az elkészült tárgyat! 

A szakmai nap programjáról bővebben itt olvashattok. 

fa, hungexpo, hello wood, otthondesign, wood like Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317