Logomain

TOP 5 újrahasznosított lakberendezési tárgy

By HG.HU 2016. április 1. 08:13

szerk at hg dot hu

Ezúttal egy olyan TOP5 összeállítást mutatunk, amellyel a lakásodat nemcsak designosabbá változtathatod, hanem a környezetet sem terheled felesleges hulladékkal, ha ezeket a design tárgyakat választod. Most is magyar tervezők munkáiból válogattunk!

F%c3%a9szek_r%c3%a9szek.lead_1

A Fészek Részekről már korábban olvashattatok nálunk. Amellett, hogy termékeik egyediek, a jobbnál jobb, nem mellesleg környezetbarát, és megfizethető design bútorokat gyártanak . Bergovecz László természetes alapanyagokból dolgozik, mindezt olyan módszerrel, hogy az előállítás során keletkezett hulladék mindössze 5% alatt maradjon.

2

Paper Up
Handmade & reused

Paperup.lead_3

Ugyancsak rendkívül látványos használati tárgyakat gyárt a Paper Up. Az ötletgazda Koralevics Rita pépesített hulladék papírt és néha fűrészport használ fel munkáihoz, melyek kézzel készülnek. Az ebből létrejött massza könnyű formálhatósága miatt igen széles palettát hozott létre.  A kollekcióban nemcsak lámpákat, és vázákat találunk, hanem tálakat, asztalkákat is. 

Oldblue.lead_3

Farmerből évente egymilliárd darab landol világszerte a kukákban. Az Old Blue csapata ezeket a kidobásra ítélt ruhadarabokat hasznosítja újra és használja fel, mintegy 120 - féle termékhez használják fel. Megtalálhatjuk náluk az új szőnyegünket, vagy akár a kanapénkra szánt kárpitot is. Olyan tevékenységet szerettek volna folytatni, amely nemcsak a környezet számára értékes, hanem igényli a kreativitást, ugyanakkor profitot is termel. 

Terbedesign.lead_3

Talán mindenkinek rémlik, hogy az első recycle hódítások a kartonpapírból készült tárgyak voltak hazánkban. Terbe János 20 éve foglalkozik a kartonok sokféle variálhatóságával, melyekből árad a természetesség. A síklapokból hajtogatott és formára vágott lapok sorolásával létrejött alkotások mindamellett, hogy gyönyörűek, funkcióval is bírnak. Bútorai, lámpái és vázái pedig egyedileg kézzel készülnek, melyeket akár irodai bútorokként is használhatunk. Nem véletlen, hogy Terbe János munkásságát Formatervezési Nívódíjjal is jutalmazták.

5

Bakelit Art Elliot
Lemezekből tálak, lámpabúrák

Bakelit.lead_3

Gerebecz Gábor nemcsak iparművész, hanem Dj is. A felhalmozódott lemezekből a máig népszerű Bakelit Órákat alkotta meg, legújabb termékei pedig már tálak és lámpaburák formáiban jelennek meg. Egyedi megrendeléseket is szívesen teljesít saját fotó alapján.

újrahasznosított, recycling, terbe design, top5, ecodesign, hungary design, paper up, fészek részek, old blue, bakelit art elliot Icon_print

© Fészek Részek

© Paper Up

© Old Blue

© Terbe Design

© Bakelit Art Elliot

/upload/images/photos/000/090/335/f%C3%A9szek_r%C3%A9szek.thumb.jpg?1459413325
/upload/images/photos/000/090/336/paperup.thumb.jpg?1459413656
/upload/images/photos/000/090/337/oldblue.thumb.jpg?1459413882
/upload/images/photos/000/090/338/terbedesign.thumb.jpg?1459414139
/upload/images/photos/000/090/339/bakelit.thumb.jpg?1459414401
Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317