Logomain

HG.HU Selection: a legjobb programok március közepére

By HG.HU 2016. március 7. 09:21

szerk at hg dot hu

Az idő még borús, de a szürkeséget színes design és város tematikus programokkal lehet helyettesíteni. Divatbemutatók, designvásárok, építészeti filmvetítés és gastro fashon show is szerepel a heti Selection-ben!

1

Olafur Eliasson: Space is Process
Izgalmas dokumentumfilm a Fugában.

Oe_space.lead_1

Studio Olafur Eliasson néven fut Olafur Eliasson berlini design stúdiója. Ez Európa egyik legkreatívabb munkahelye, ahol a világhírű alkotások kutatók, mérnökök, építészek, technikusok és történészek együttes munkájának gyümölcseként jönnek létre. A JJ Film egy nem mindennapi portréfilmben mutatja be a dán-izlandi művészt és alkotásait – az első tollvonásoktól a végső állomásig. A világsajtó pedig feszülten várakozik, hogy lássa a tehetséges „dán” legújabb művészeti projektjét.

 

Időpont: 2016.03.07. | 19:00

Helyszín: FUGA

Olafur Eliasson: Space is Process

Cover.lead_3

A március 8-i MOME+ Jam Session témája az önmegvalósítás. Minden fiatal (és idősebb) designer legfőbb álma. Mi van meg ehhez bennünk? Mi nincs? A siker megfoghatatlan része: az önazonosság és az ebből táplálkozó motiváció. Önismeret, folyamatos tanulás magunkról, tudatosítás. Ez a BENT. A KINT pedig folyamatosan változó környezet, a jövő kihívásai és az ehhez szükséges kompetenciák. Rendelkezel ezekkel? Mik ezek egyáltalán? Hogyan tudod ezeket a készségeket, kompetenciákat megszerezni, fejleszteni? A szervezők erről beszélgetnek majd a meghívott vendégeikkel, akik a szakértői oldalt és a designeri oldalt is képviselik.

 

Időpont: 2016.03.08. | 19:00

Helyszín: 3, Három, Three

3

Jól áll neked a tolerancia!
Divatest az elfogadás jegyében

J%c3%a1nat.lead_3

A társadalmi célú divates tkeretében fiatal pályakezdő tervezők mutatják majd be a ritka betegségekre reflektáló kreációikat, melyeket szakmai zsűri értékel. Az exkluzív divatshow-t egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés előzi majd meg. Hazánkban közel 800.000 ember él ritka betegséggel. A sors különleges kihívásokat állít eléjük, melyek sok esetben elszigetelik őket a társadalomtól. A „Jól áll neked a tolerancia!” kampány célja, hogy a divat univerzális nyelvét felhasználva felhívják a figyelmet a ritka betegséggel élők helyzetére, lehetőségeire. Mindebben a hazai divatszakma neves képviselői és sztárfellépők lesznek segítségünkre.

 

Időpont: 2015.03.10. | 18:00

Helyszín: BMC Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár

 

 

 

Printa.lead_3

A Printa teljeskörűen megújult az AU Workshopnak köszönhetően, ennek megünneplésére invitálnak mindenkit. Bár a Printa külseje vadonatúj, a név és legfőbb értékei a régiek, úgymint az öko-tudatosság és az egyedi szitanyomott grafikák. Nemes Anita (nemessis) egy, azon tehetséges tervezők közül, akivel évek óta együtt dolgoznak. Tőle megszokottan központi szerepet kap a város; a könnyen kivehető építészeti elemek közt feltűnik az utca embere, aki még az is lehet, hogy épp mi vagyunk. Az örökké dobogó város szíve mellett most a természet és a Balaton is fő helyszínként szerepel, a magyar tenger tájait bicikliháton veszi szemügyre. Az alkotó emlékei tagadhatatlanul személyesek, de az élmény közös, legyen szó egy belvárosi sétáról vagy természet közeli túráról.
 

Időpont: 2016.03.10. | 19:00

Helyszín: Printa

5

Márciusi Paloma Napok
Tavaszvárás a Palomában

Paloma.lead_3

Szuperul sikerült az első, februári Paloma Napok, éppen ezért most rögtön ráfordulnak a következőre, a márciusira: várjuk együtt a tavaszt! - így szól a mottó.
A Paloma Napokra keretében a Paloma tervezői mindig valami különlegességgel kedveskednek nektek: az egyik szobában ajándék várja a vásárlókat, a másikban leárazás, a harmadikban süti várja a vendégeket, a negyedikben mini-workshop, és még megannyi program. Hogy pontosan milyen program, kedvesség? Figyeljétek ezt az eseményt, mert ahogy közeledik a Paloma Napok, úgy derül ki, hogy melyik szoba, melyik tervező mivel vár titeket 2016. március 11-12. között. A Paloma Napokra minden hónap második péntek-szombatján kerül sor.

 

Időpont: 2015. 03. 11. -12.

Helyszín: Paloma

A Forrai Művészeti Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium divat- és stílustervező képzés végzős osztályának köszönhetően egy felejthetetlen, nem mindennapi gasztronómiai élményben részesülhetnek a vendégek. A gasztronómiában az étel olyan, mint a divattervezésben a ruha. Nem mindegy milyen az alapanyag, hogy hogyan készül el és főként az nem, hogy hogyan van tálalva. Az iskola diákjai az Iparművészeti Múzeumban, kifutón tálalnak. A divatbemutató keretein belül különféle ételek és italok inspirálta ruhákat mutatnak be, amiket a tanulók saját kezűleg terveztek és varrtak meg.  A hangulatról az este folyamán a Zikkurat gondoskodik, ami azért is különleges számukra, mert a ruháikhoz saját hangokat kapnak majd! 

 

Időpont: 2016. 03. 12. | 19:00

Helyszín: Iparművészeti Múzeum

B32.lead_3

A B32 Galéria és Kultúrtér 3. Mini Design Marketén ezúttal a kiállító ipar- és kézművesek az újrahasznosításra fókuszálnak. Ki gondolná, hogy szemétbe szánt kávés zacskóból csinos övtáska készíthető? A kutyatápos zsákból hátizsák? Kerékpárgumi cafatokból alkalmi és elegáns nyaklánc? Ágyneműhuzatból kanapé? Kidobott bútordarabok, faládák segítségével akár nyolc üveg bort is elszállíthatunk biciklin egy izgalmas piknikre?Ilyen és hasonló, újrahasznosított anyagokból alkotott ruha-, kiegészítő és bútorkreációkkal találkozhatnak a környezettudatos vagy csak egyszerűen a trendi divat iránt érdeklődő látogatók az újbudai B32 Galéria és Kultúrtérben március 12-én a Mini Design Marketen. A rendezvény idén sokféleképpen mutatja meg az ökotudatos ruhákat és kiegészítőket, workshop, vásár és Oltai Kata művészettörténész vetítéssel egybekötött ruhaprezentációját is várja az érdeklődőket. 

 

Időpont: 2016.03.12. | 11:00 - 19:00

Helyszín: B32 Galéria és Kultúrtér

 

programajánló, programok, hg.hu selection, programajánló március 7-13., selection, legjobb programok Icon_print

Olafur Eliasson: Space is Process

Foto: jjfilm.com

MOME+

Foto: MOME+

Jól áll neked a tolerancia!

Foto: Jól áll neked a tolerancia!

Printa

Foto: Printa

Paloma

Foto: Paloma

Gastro Fashion Show

Foto: Gastro Fashion Show

Mini Design Market

Foto: Mini Design Market

/upload/images/photos/000/089/943/oe_space.thumb.jpg?1457191789
/upload/images/photos/000/089/945/cover.thumb.jpg?1457192283
/upload/images/photos/000/089/947/j%C3%A1nat.thumb.jpg?1457192594
/upload/images/photos/000/089/948/printa.thumb.jpg?1457192922
/upload/images/photos/000/089/949/paloma.thumb.jpg?1457193223
/upload/images/photos/000/089/950/gfs.thumb.jpg?1457193672
/upload/images/photos/000/089/951/b32.thumb.jpg?1457193944
Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317