Logomain

WOWA, a fából készült pénztárca

By Séllei Lilla 2015. november 11. 06:22

szerk at hg dot hu

3.gallery

WOWA

6.gallery

WOWA

13.gallery

WOWA

Pict4551.gallery

WOWA

Pict4634.gallery

WOWA

Pict4691.gallery

WOWA

Walnut_black.gallery

WOWA

Walnut_back.gallery

WOWA

Közgazdász végzettséggel olyan szuper fapénztárcát dobott piacra a Zun Store két alapítója, Hegedüs Norbert és Csörgő Zsolt, hogy nemcsak a hazai design rajongók, de még a H&M is tőlük vásárol ajándékot, ha tárcáról van szól. Velük beszélgettünk.

A Zun Store kínálatában nagy szerep jut a fának, elég ha csak a Captian’s tokokra gondolok. Ennyire szeretitek ezt az alapanyagot?
Zsolt: Mindig vannak anyagok, amik inspirálnak új termékek, trágyak létrehozására, a fa manapság egy ilyen, nagyon népszerű anyag, amit sokan kezdtek el használni mindenféle kreatív dolgoghoz. Szerintem érdemes vele dolgozni, az új lehetőségeket keresni benne.

Meséljetek a termékről!
Norbi: Funkcióját tekintve ez egy kártyatartó és egy mára (szerencsére) elfelejtett termék, a pénzcsipesz egyesítése. Sokkal kellemesebb, „élő” érzete van egy bőr kiegészítőhöz képest, hiszen egy darab, tömör fából marjuk, kézzel csiszoljuk, kezeljük. Így kapunk egy téglalap alakú pénztárca, kártyatartó kombót, a belső vájatba mehet a kulcs vagy pár apró, kívülre a kártya és a pénz.

Szerintem ez kifejezetten férfi termék, legalábbis nekem ebbe nem menne bele a pénztárcám meg a kártyatartóm tartalma…
Zsolt: Ezt sokan mondják, természetesen ennél nekünk is több cuccunk van, de a hétköznapokon – főleg este, éjjel nincs az embernek szüksége ennél többre, rengeteg felesleges dolgot hurcolunk magunkkal. Elég apám fél kilós brifkójára gondolni igazából ez arra lett kitalálva, hogy a legszükségesebbek tarthassuk benne.
Norbi: Hat darab kártya fér bele, zsebrevágod, és már indulhatsz is. Szerintem a legkeményebb munkanapon sem szokott kelleni a tavalyi karácsonyi ajándék számlája vagy a horgásztagsági.

Honnan jött a forma? Mennyi kísérletezés van e mögött? Gondolom nem minden fa alkalmas arra, hogy ebből pénztárca készüljön.
Zsolt: Igazából csak nagyon kemény és egységes erezetű fából készíthetőek el a pénztárcáink. A hétköznapi fenyőfából például nem, az sérülékeny, de a vörösfenyővel már kísérletezünk, nagyon szép a színe.
Norbi: A forma nemzetközi inspirációból ered. Hasonlóak vannak külföldön is, akár fémből is. A felső dupla ív a márkanévből, a WOWA, azaz wood wallet név W-betűiből jön, de persze funkciója is van, így könnyebb megfogni a tárcát vagy kivenni belőle a kártyákat. A végleges formánál a legnagyobb nehézséget az adta, hogy meg kellett találni azt a méretet, ami elfér a zsebben, de ugyanakkor elég vastag legyen ahhoz, hogy ne legyen törékeny.

És a szilikonpánt?
Norbi: Kellett egy olyan pánt a tárcára, ami úgy tartja benne a kártyákat meg a pénzt, hogy biztosan nem esnek ki. Próbálkoztunk szövettel is, de nem volt elég ruganyos, vagy ami elég ruganyos volt, az egy idő után kitágult. Ezért maradtunk a gumipántnál. Hat különböző színű pántunk van, fekete, fehér, sárga, narancssárga, pink és zöld, ezek variálhatóak a különböző fából készült tárcákkal. Akik neten rendelnek általában az előre összerakott verziókat választják, de akik ide a boltba jönnek, azok válogathatnak a sokféle erezetű fák között. Jellemző, hogy visznek külön szíjakat is, és alkalmanként cserélgetik.

Mennyire volt nehéz gyártót találni?
Zsolt: Kellett kísérletezni, olyan embert kellett találnunk, aki rugalmas. Le kellett gyártani egy csomó próbadarabot, hónapokig készült a végleges termék, de ennek részben az is volt az oka, hogy más projekteken is dolgoztunk, a saját boltnyitásunkkal is sok egyéb teendő volt.

Milyen a WOWA fogadtatása?
Zsolt: Aki kis tárcát keres, azoknak rögtön megtetszik, a ’W’ kivágást kell csak néha megmagyarázni rajta. Partnerbolt keresés közben pont egy design boltban kaptuk meg azt, hogy nem praktikus. Az mondjuk elég vicces volt.
Norbi: Nagyon kevés férfi design terméket lehet venni, az órán, a bőrpénztárcán és a napszemüvegen kívül nincs nagyon más lehetőség. A WOWA egy klasszikus kategóriába tartozik, kártyatartó-pénztárca, de mégis más - ez egy designos és hétköznap használható termék. Ezt sokan rögtön felismerik benne.

Mit terveztek a jövőben?
Norbi: Lesz karácsonyi kiadás, más fákkal kísérletezünk, a kritikákat beépítjük a következő verziókba. Karácsonyra pedig már csomagolásunk is lesz. Bár természetes termékként, lehet, hogy környezetbarátabb magában adni őket.
Zsolt: Egyedi gravírozás is kérhető lesz, szeretnénk nagy cégeket is kiszolgálni. A H&M már például rendelt tőlünk 900 darabot, amikor itthon a tizedik születésnapját ünnepelte a cég.
Norbi: Meg voltak elégedve a termékkel, ami nagyon nagy dolog volt. Minden pénztárca H&M logóval készült, ezt kapták a dolgozók ajándékba a szülinap apropóján. Jó teszt volt, mert viszonylag rövid határidővel kellett sok terméket legyártani. Sok volt vele az éjszakai műszak.

Mióta csináljátok ezt az egészet?
Norbi: A Wowa projekt ötlet szinten másfél éve indult. Az első darabok talán egy éve készültek el, az első eladások fél éve indultak. A Wowán kívül a cégünket három és fél éve alapítottuk, a webshopjaink két-két és fél éve működnek, először voltak a design óráink, utána kiegészítők, és így jutottunk el a pénztárcákig. A boltunk pedig itt az Alapban három hónapja működik. A webshop és a boltnyitással hatalmasat ugrottunk, és a H&M-es megrendelés is sokat dobott - rájöttünk, érdemes a pénztárcákat csinálni.

Tanultatok designt?
Norbi: Közgazdászok vagyunk mindketten, középiskolában ismerkedtünk meg. Designt nem tanultunk, az itthoni eseményekkel tisztában vagyunk, azokat követjük, de egyébként csak lelkes rajongóknak tartjuk magunkat. A Komono órákat és a Daniel Wellington órákat mi hoztuk be először Magyarországra, így talán elmondható, valami érzékünk mégis van a designhoz.

A webshopon és a boltotokon kívül hol találkozhatunk még a termékeitekkel?
Norbi: Jelenleg a Buborékban, a Szimpla Design Shopban, a The Garden Studioban, WonderLabben, Solinfoban és november 22-én kint leszünk a WAMP-on.

divat, kiegészítő, férfidivat, deisgn, pénztárca, wowa Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317