Logomain

Feltörekvő márkák: BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

By HG.HU 2015. július 29. 11:18

szerk at hg dot hu

Bizs%c3%b3k_1.gallery

BIZSÓK hangsugárzók

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

Bizs%c3%b3k_3.gallery

Bizsók Vajk alapító

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

Bizs%c3%b3k_4.gallery

Novothny Ákos fejlesztőmérnök

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

Bizs%c3%b3k_2.gallery

BIZSÓK hangsugárzók

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

A klasszikus fekete dobozos hangsugárzóknak üzent hadat Bizsók Vajk és Novothny Ákos, akik vizuális élménnyé emelték a zenehallgatást.

A BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra vallja, hogy a hangsugárzók és hangrendszerek is ugyanolyan fontos szereplői az enteriőrnek, mint a többi lakberendezési tárgy, ezért kiválasztásuk és tervezésük ugyanannyi figyelmet érdemel, mint a helyiség más elemei. Ahogy saját igényeinknek megfelelően alakítjuk ki otthonunk tereit, ahogy megválogatjuk lakásunk textíliáit, ahogy kiválasztjuk a falak színét, elhelyezzük a televíziót, a dekorációt, épp úgy beleilleszthetjük életünkbe a tökéletesnek látszó és hangzó zenét is, így maximálva otthonunk komfortját, esztétikáját.

Bizsók Vajk, a manufaktúra vezető konstruktőre, 15 évesen építette első hangsugárzóját, később famegmunkálási ismereteit egy amerikai építész, Terrence Curry műhelyében szerezte. Novothny Ákos fejlesztőmérnök vonzalma az elektronika és az akusztika iránt szintén gyermekkoráig vezethető vissza. Feltörekvő magyar márkákat bemutató sorozatunk következő epizódjában Bizsók Vajk mesélt nekünk a márka indulásáról és azóta befutott karrierjéről!

A cikk megjelenését a SMartHU kreatív közösképviselet támogatta. A SMart-ot neked találták ki, ha alkotó tevékenységet folytatsz: szolgáltatásainkkal levesszük a válladról az adminisztratív és pénzügyi terheket és segítünk a projektjeid kommunikációjában is! Csatlakozz és gyere el egy ingyenes konzultációra, kövess minket Facebookon!

HG.HU: Hogyan indult a vállalkozás, mi adta az inspirációt az elképzeléshez?
Bizsók Vajk
: Az építészekkel történő közös munka során fedeztem fel, hogy méltatlanul kevés szerep jut egy otthon, egy tér berendezésénél az akusztikának, sőt a látvány is általában kimerült a klasszikus "fekete dobozos" hangsugárzókban. Ekkor döntöttem el, hogy új utat nyitok a hangsugárzók készítésében. Ezt az ötletet a 2008-as Életpálya Alapítvány tehetségkutató pályázatán díjazták, majd megalapítottam a BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra vállalkozást. Célunk egyéni igények alapján megalkotni a helyiségbe leginkább illő akusztikai megoldást, hogy a minőségi zenehallgatás egyben vizuális élménnyé is váljon.

Novothny Ákos korábban szoftverfejlesztő vállalatnál programozóként és tesztmérnökként dolgozott, azonban miután találkoztunk, új lehetőségek nyíltak meg előtte. Számára egyedülálló kihívást jelent, hogy a BIZSÓK hangsugárzók jelentősen eltérnek kialakításukban, így ötletek és egyedi megoldások kitartó kutatására van szükség minden hangsugárzó felépítésénél. Funkció szempontjából a nem feltétlenül kényelmes forma vagy anyaghasználat nem jelenti azt, hogy le kell mondani a kiváló hangzásról. Tény és való, hogy sokkal több munkát és kreativitást igényelnek ezek a darabok, mint a hagyományos megoldások, de végeredményként egyedi, személyre szabott forma jelenik meg a tökéletes hangzás kíséretében.  

Célunk egyéni igények alapján megalkotni a helyiségbe leginkább illő akusztikai megoldást, hogy a minőségi zenehallgatás egyben vizuális élménnyé is váljon.

HG.HU: Mi adja ezeknek a rendszereknek a legnagyobb újdonságát?
Bizsók Vajk:
Ha kényelmes életteret szeretnénk kialakítani magunk körül, akkor otthonunk berendezésekor figyelemmel kell lennünk a bútorok kényelmén, enteriőrbe illeszkedésén túl arra is, hogy az audio eszközeink úgy adják ki a hangokat, a térbe úgy illeszkedjenek, hogy sose legyen zavaró, feszültségkeltő. Tévedés lenne azt gondolni, hogy a halk zene, nem okozhat problémát, nem kelthet diszkomfort érzetet. Amennyiben a mély vagy magas hangok túlzóak, rossz esetben a hangszóró mozgása, esetleg porózus anyag rezgése miatt „csörög-zörög” a zene, akkor nagyon hamar feszülten, kellemetlenül érezhetjük magunkat, anélkül, hogy tudnánk ennek az okát.

Azt nem nehéz elképzelni, hogy hangrendszerünk kiváló hangzást biztosít - amennyiben az akusztikai tér is megfelelő -, de az a teremtő élmény, amit átélhetünk egy hangsugárzó tervezésekor, egyetlen csúcsminőségű platformizált termékkel sem elérhető.  Ahogy megtervezzük a függönyök színét, mintáját, ahogy kiválasztjuk a szófát, épp úgy lehetőségünk van eldönteni, hogy milyen legyen a hangsugárzónk.

Szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy a hangsugárzókat a modern lakberendezési tárgyak rangjára emeljük, azokat a belsőépítészeti tér más, meghatározó elemeivel vizuális összhangban jelenítsük meg, miközben a legkiválóbb hangminőséget garantáljuk.

HG.HU: Hogyan lehetünk mi magunk is részesei a hangsugárzók kreatív tervezésének?
Bizsók Vajk:
A BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúrában egyedi megrendelések alapján, saját fejlesztésű hangsugárzókat, hangrendszereket és akusztikai kiegészítőket tervezünk, fejlesztünk, gyártunk, végül a helyszínen installáljuk. Új otthon építésénél a legjobb, ha már a helyiségek kialakításánál kapcsolatba lépünk az akusztikát is tökéletesre tervező csapattal, ha egyedi hangsugárzókat szeretnénk. Ők belsőépítészeti tervek alapján, vagy a már meglévő kialakítások szerint felmérik az akusztikailag kialakítandó teret, beszélgetnek az elképzelt stílusról, enteriőrről. A hangsugárzók elrejthetők képekbe, akár a kedvenc festményünk is adhatja otthonunk hangjait, de dísztárgyakként is állhatnak a térben. A BIZSÓK-nál amellett, hogy a tervezés során, folyamatosan szem előtt tartjuk a tér akusztikáját, különös figyelmet fordítunk arra, hogy a külső megjelenés és a fizikai funkciók összhangban legyenek, tehát optimalizálják a hangsugárzók külső megjelenését és akusztikai tulajdonságait. Szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy a hangsugárzókat a modern lakberendezési tárgyak rangjára emeljük, azokat a belsőépítészeti tér más, meghatározó elemeivel vizuális összhangban jelenítsük meg, miközben a legkiválóbb hangminőséget garantáljuk.

A hangminőség objektív: az általunk tervezett és fejlesztett hangsugárzókat mérésekkel ellenőrizzük. Ez teszi lehetővé azt, hogy a legkülönbözőbb formatervezésű, méretű és anyagú BIZSÓK termékek mindig azonos, legmagasabb minőségű akusztikai követelményeknek feleljenek meg, így reprodukálják pontosan azt a hangzást, amit a művész vagy a hangmérnök megálmodott.

HG.HU: Hogyan jön létre egy BIZSÓK hangsugárzó?
Bizsók Vajk:
Miután megtörtént a tervek egyeztetése, egy CAD szoftver segítségével 3D modellt készítünk, ami a gyártás alapját képezi, illetve vizuális megjelenítésével mi is láthatjuk, hogy milyen lesz a végeredmény és kidolgozhatjuk a végleges koncepciót. Az akusztikáért felelős fejlesztőmérnök már itt bekapcsolódik a munkába, hiszen az elektro-akusztikai tervezés során szükséges meghatározni a doboztípust, a méreteket és a hangolást. A prototípus megalkotása előtt több változat tervét is megnézhetjük, kiválasztva a hozzánk legközelebb álló külsőt. Formatervezők, iparművészek dolgoznak együtt a gyártókkal, ha az a vágy, több száz méter arany cérnavonallal átszőtt toile de jouy szövettel, vagy épp kerámiával díszítik a hangsugárzókat.

A hangminőség objektív: az általunk tervezett és fejlesztett hangsugárzókat mérésekkel ellenőrizzük. Ez teszi lehetővé azt, hogy a legkülönbözőbb formatervezésű, méretű és anyagú BIZSÓK termékek mindig azonos, legmagasabb minőségű akusztikai követelményeknek feleljenek meg, így reprodukálják pontosan azt a hangzást, amit a művész vagy a hangmérnök megálmodott.

Hosszadalmas és minden pillanatában személyes figyelmet igényel egy BIZSÓK hangsugárzó elkészítése, de a számos teszt, szimuláció, tervezés és előkészítés után, adott térre és enteriőrre gyártott, high-end hangsugárzók birtokosai lehetünk.  

Az egyedi hangsugárzó készülhet akár nyers betonból, nemes fafurnérból vagy rozsdás acélból is. Lehetőség nyílik exkluzív formák, anyagok, színek használatára, iparművészeti alkotások létrehozására. Lehet gyönyörű anyagokat harmóniában és kontrasztosan is felhasználni, tökéletes hangminőség mellett. Így lesz a BIZSÓK hangsugárzó a helyiség dísze, amelyre tulajdonosa joggal büszke.

SMarthu
  • Név:
  • SMarthu
Iparág:
kreatív közösképviselet
Weboldal
Leírás:
A cikk megjelenését a SMarthu támogatta. A SMartHu azért jött létre, hogy jól ismerve a kreatív szabadúszók igényeit és problémáit, segítsen azokon. A Smart nemzetközi kezdeményezéssel a hátunk mögött könnyebbé tudjuk tenni a kreatívok mindennapjait, így több idejük marad arra, amihez a legjobban értenek, az alkotásra. Szolgáltatásaink kiszámíthatóbbá és vesződség mentesebbé teszik az alkotói lét adminisztrációs oldalát. Jelentkezz tagságért és kövesd a SMarthu facebook oldalát.

design, belsőépítészet, magyar design, hangfal, akusztika, feltörekvő márkák, bizsók hangsugárzó manufaktúra, bizsók vajk, hangsugárzó Icon_print

BIZSÓK hangsugárzók

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

Bizsók Vajk alapító

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

Novothny Ákos fejlesztőmérnök

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

BIZSÓK hangsugárzók

Kép © BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317