Logomain

A szakik munkája mindig hagy maga után kívánnivalót, inkább rontottam volna el én ingyen!

By HG.HU 2015. július 6. 15:04

szerk at hg dot hu

Ariston_antik_1.gallery

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Ariston_antik_2.gallery

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Ariston_antik_3.gallery

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Ariston_antik_4.gallery

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Szokatlan kialakítású fürdőszoba nyerte el az Ariston fürdőszoba-szépségversenyének szakmai díját. Csempe helyett faburkolat a falon, agancsból készített lámpa, és a nagyi antik tálalójába épített mosdó. Éljenek a DIY megoldások és az elszánt felújítók! (x)

A győztes fürdőszoba megalkotója Horváth Lili férjével és három csemetéjével lakja azt a házat, aminek felújításáról ReNova névre hallgató Facebook oldalukon rendszeresen be is számolnak. Érdemes követni oldalukat, hiszen Lili számtalan hasznos tanáccsal látja el olvasóit, amellett pedig nem fél elárulni és megosztani követőivel azt sem, ha valamivel kapcsolatban elsőre rossz döntést hoztak.

Csokorba gyűjtöttük Lili gondolatait, tapasztalatait, ötleteit saját fürdőszobájukkal kapcsolatban, ami olvasóinknak is hasznos lehet.

Milyen legyen a színvilág? Hogyan válasszunk megfelelő burkolatot?
„Mivel a fürdőszoba az a tipikus belső tér, ahol egy természeti elem központi szerepet kap, igyekeztünk természetes vagy azokat ízlésesen utánzó anyagokat beépíteni. A meleg padlóburkolat a gyerekek egy négyzetméterre jutó viszonylag magas száma - három kicsi - miatt nagy álmunk volt, innen indult a vízálló laminált padló utáni kajtatás. Ez két évvel ezelőtt jóformán még gyarmatárunak számított, végül egy melegszürke Berryfloor-t sikerült felhajtanunk. Ez jól bevált volna, ha nem őrült pancsolókkal élünk együtt, de mivel ők aranyosak is egyben, inkább a padlóburkolatnak kellett mennie. Így most jelenleg betonszerű kerámia burkolat van a padlón és a kád körül.

Volt még két igazi burkolat-afférunk a sarokkád körüli vízszintes síkon. Itt a DIY-lobogónkat kicsit megtépte a szél! Az először kiválasztott és hetekig készített fehér mozaikcsempe nem vált be. A hófehér fugát hiába mondták könnyen tisztíthatónak, nálunk fél év alatt olyannyira összekoszolódott a pici lábacskáktól, hogy hirtelen felindulásból egyszerűen rábetonoztunk egy látszóbeton pultot. Hát nem kellett volna... Vagy dilatálni kellett volna… Most már mindegy. Elrepedt és ócskának nézett ki. Szomorúan fürödtünk nap mint nap. Úgyhogy télen – a munkának „erősen örülő” kőművessel – végre kicsempéztettük a kád körül. Előtte ott csak vízálló(nak szánt) festéssel védekeztünk a zuhanyzásnál falon landoló vízcseppek ellen. Mivel az anyagi keret amúgy is szűk, és hát második nekifutás volt, egy igazán olcsó, fehér csempét tetettünk fel, kék fugával. Ez a helyiség maradék falainak színével harmonizál.”

Mi fér el egy fürdőszobában?
„Mivel a ház ezen részét újra kellett falazni, volt némi mozgásterünk még a funkciók kialakítása terén is. Egészen az utolsó percig vacilláltunk, hogy plusz egy WC-re vagy egy állózuhanyra lesz-e szükségünk, de a család létszáma miatt az előbbire szavaztunk. A kádba éppen emiatt most paravánt és esőztetőt vadászunk.
A WC azért került a nyíló ajtó mögé, hogy adjon némi intimitást, még ha be is nyitna valaki. Lakótelepi múlttal a hátunk mögött, úgy döntöttünk, fényben is akarunk fürdeni, így inkább bevállaltuk, hogy az ablakot csak egy fellépés után tudjuk kinyitni. Viszont így árad be a napsugár a reggeli készülődés közben, imádjuk!”

A legmegszívlelendőbb tanácsok
„Ha nem vagy biztos benne, mire vágysz, helyettesítsd átmenetileg egy olcsó megoldással. Ha bejön, szívesebben áldozol majd rá.
Nem kell félni a barkácsboltok csempeválasztékától sem, nagy előnyük az ár mellett, hogy rögtön hazavihetjük, mert képesek leszünk választani a 20-ból 200 helyett, később is pótolhatjuk az állandó kínálatból.

Ha sok gyerek van otthon, sosem lehet túlzásba esni a vízszigeteléssel, a sarokkád pedig igazi medencévé változik az ő méretükhöz képest!
Ha nem mi burkolunk, akkor is szánjunk rá időt, hogy ha idegesítő módon is, de ott álljunk a művészúr mellett, mert ő felteszi, elmegy, mi meg minden áldott reggel látni fogjuk az elrontott művét.”

Csináld magad ötletek a fürdőszobába
„Azt hiszem tényleg ikonikus lett a krómszínűre festett kis agancsunk. A természetes anyagok vadászása során kattant be valahogy, hogy akkor már lehetne egy igazi trófeánk is! Egyébként is jellemző ránk és a házunkra is, hogy inkább legyen minden valamilyen, mint semmilyen: szivárványszín ajtók, meglepő lámpatestek, tapéta és könyvespolc a kis WC-ben, csíkos vagy éppen kék padló...  Jöhet!

Az átalakított agancs mellett, ami lámpaként funkcionál, a fürdőszobaszekrény is saját készítésű, de éppen készül két ódon gerendából a mennyezeti lámpa, tervbe van véve egy speciális kádparaván is, két üveg között szeletelt farönköket tennénk…

Ez az egész csináld magad nemcsak remek szórakozás, hanem az elkészült munkák után érzett büszkeség, a saját tárgyak szeretete minden nap elkísér, amikor itthon vagyunk. Arról nem is szólva, hogy a szakik munkája mindig hagy maga után kívánnivalót, hogy mi még ezért fizettünk is, akkor inkább rontottam volna el én ingyen és szeretném így a hibáival együtt. Utóbbira példa a nappali kékre sikeredett parkettája. Nem mindegy, hogy amivel naponta találkozunk, indulattal vagy szeretettel gondolunk.”

Az Ariston nagyon büszke arra, hogy Liliék fürdőszobája vitte el a győztesnek járó díjat. Biztosak benne, hogy jó helyre került Ariston Velis vízmelegítő, mely az egyik legelegánsabb és legmodernebb vízmelegítő a hazai piacon. Gyönyörű lapos olasz dizájn, vízszintes vagy függőleges felszerelhetőség, emellett még a család vízhasználati szokásait is megtanulja a gép, ennek megfelelően készíti majd el Liliék öttagú családja számára a melegvizet akkor, amikor arra szükség van. Így akár 15%-ot is spórolhatnak a jövőben. Gratulálunk nekik!

 

design, lakberendezés, fürdőszoba, pályázat, fürdő, ariston, vízmelegítő, fürdőszoba-szépségverseny Icon_print

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Az Ariston játékának nyertes fürdőszobája Horváth Lilitől

Kép Ariston

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317