Logomain

Magyar bútorprojekt a Kickstarteren

By HG.HU 2015. június 1. 08:02

szerk at hg dot hu

Modoo_1.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Modoo_2.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Modoo_3.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Modoo_4.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Modoo_5.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Modoo_6.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Modoo_7.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Modoo_8.gallery

Modoo Home

Kép Modoo

Régi bútorokat éleszt újjá egy új magyar start-up, a Modoo home, akiknek munkáját most mi is segíthetjük a közösségi finanszírozásnak köszönhetően.

Vajon a környezettudatosság, az újrahasznosítás csak trendi frázisok, vagy tényleg vannak, akik foglalkoznak ezzel?  Épp csak enmrég számoltunk be a Remodel Stúdió társadalmi márkájáról, és máris egy újabb magyar start-up élteti a reményt, hogy bizony léteznek még vállalkozások, akiket érdekel a bolygó jövője, és ha nem is a világot menti meg, de biztosan kijelenthetjük, hogy a Modoo Home nemes célt tűzött ki maga elé. Elhagyott, kidobott bútorokból varázsolnak újakat - olyanokat, amilyeneket bárki szívesen látna saját otthonában is. Dorottya és Móni kezdetben csupán egy-két fotelt akartak megmenteni, illetve kipróbálni, hogy ezekből az eldobott, elhasznált, régi típusú holmikból tudnak-e valami mutatósat, használhatót kreálni.

“Elkezdünk dolgozni ezen a projekten és ahogy az ilyenkor lenni szokott, úton-útfélen elhagyott bútorokba botlottunk és nem volt szívünk otthagyni egyet sem. Így hát szépen begyűjtöttük őket és sorra újraélesztettük mindet” - meséli Móni, aki egyébként szabadúszó belsőépítészként dolgozik.

Nem a gyors meggazdagodás és a futószalagon történő üzemi sorozatgyártás a cél, inkább lépésről lépésre haladva szeretnének egyre több régiséget megmenteni és ezzel sok családnak örömöt okozni.

Ezután már sorra jöttek a megkeresések, kiderült másoknak is tetszik az újrahasznosított design. Nemrégiben például egy patinás, modern fogászati rendelőbe rendeltek ilyen fotelt, ami a váró fő ékessége lett. A jó ötletnek hamar híre ment, és már Angliából is érkeznek a felkérések. Ezen felbuzdulva döntöttek úgy a lányok, hogy kipróbálják a közösségi finanszírozást, megmérettetik magukat a Kickstarter-en, pénzt gyűjtenek további bútorok megmentésére. A kampány ma indult, itt lehet támogatóként csatlakozni!

Az eredeti hitvallásukra fókuszálva nem a gyors meggazdagodás és a futószalagon történő üzemi sorozatgyártás a cél, inkább lépésről lépésre haladva szeretnének egyre több régiséget megmenteni és ezzel sok családnak örömöt okozni. Távlati terveik közt szerepel kész “kollekciók” tervezése is, persze nem csupán szemétből. Móni, egyéb bútorterveit  is szeretné közkincsé tenni.

Amit a csapatrol tudni kell:

Juhasz Móni belsőépítészként dolgozik 8 éve Magyarorszagon miután elvégezte az egyetemet Ipari termék és Formatervező szakon a budapesti Műszaki Egyetemen. Szenvedélye a design sok területére kiterjed, de legnagyobb elkötelezettséget a belsőépítészet és a bútortervezés iránt érez. Tudásat folyamatosan bővíti es nem szereti a megszokott dolgokat, mindig újra és egyedi megoldásokra törekszik.
 

Botta Dora vállalkozó szelleműként a környezettudatos újrahasznosítást szem előtt tartva az egyedi bútor tervezés világában kamatoztatja az egyetem óta szerzett tapasztalatait a személyre szabott ügyfél kezelés és értékesítés területén a Modoo Home marketinges értékesítő szakemberként.

 

design, bútor, vintage, kickstarter, modoo Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317