Logomain

Aware: a divatos környezetvédelem

By Séllei Lilla 2015. május 5. 14:10

szerk at hg dot hu

Aware_ss15_02a.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

Aware_ss15_03a.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

Aware_ss15_05.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

Aware_ss15_07.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

Aware_ss15_15.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

Aware_ss15_17.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

Aware_ss15_21.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

Aware_ss15_24.gallery

Aware 2015 tavasz-nyár

A Printa márkája újrahasznosít, védi a környezetet, divatot teremt és szemléletet formál.

A textil tömeggyártás óriási megterhelést jelent környezetünkre nézve hatalmas víz- és energiaigénye miatt. A ruhagyártás során évente több mint félmillió tonna hibás anyag, illetve szabászati textilhulladék végzi a szemétdombon. Minden évben 1 millió tonnát meghaladó mennyiségű használt ruha érkezik a nyugati országokból Kelet-Európába. "A mi célunk az, hogy pont ezekből az anyagokból alkossunk újat, értékeset és hasznosat" - mondja Majoros Zita, az Aware tervezője.

Aware 2015 tavasz-nyár

Az AWARE by Printa hazánk egyetlen öko-divat márkája, amely a kiselejtezett ruhadarabok újhasznosításával foglalkozik. Az „upcycling” alapelveit követve a régi textileket átfestjük, átszabjuk, sajátos nyomattal látjuk el és a felfrissített anyagokból új, különleges és egyedülálló darabokat hoznak létre. Régi bőrkabátok, férfiingek, pulóverek valamint háztartási textíliák és ipari textil maradékok válnak kezeik alatt újra értékessé és hasznossá.

Újrafeldolgozási folyamataink csökkentik a vízfelhasználást, a hulladéktermelést, sőt, a ruhagyártás során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét is mérséklik, hiszen újabb anyagok termelése helyett használt anyagokkal dolgozunk. Minden egyes kilogramm újrahasznosított anyag hússzor annyi szén-dioxid kibocsátásától mentesíti a környezetünket.

AWARE ss2015 „tangram”

A 2015-ös tavaszi-nyári kollekció fő motívuma egyfajta játékos geometria, mely a „tangram” játék közismert mértani elemeiből épül fel. A legenda szerint egy szerzetes arra kérte fel tanítványát, hogy egy négyzet alakú táblán örökítse meg a világ szépségének lényegét. A tábla viszont véletlenül eltörött és már nem lehetett az eredeti alakban összerakni. A darabok illesztgetése közben viszont számos szép minta keletkezett, melyben a világ szépsége és sokfélesége éppúgy fellelhető volt, mint a hibátlan és sértetlen táblában.

"Hasonlóan mi is azt gondoljuk, hogy a széttörtben és hibásban szépség rejlik. A fantázia és a kreativitás képes ismét életre kelteni az anyagokat és újra értékessé varázsolni azokat. A tangram elemei a nyomott mintákban és a ruhák szabásában is fellelhetőek, melyek összeállítása egyedivé teszi az idei kollekció darabjait" - valjja a tervező.

majoros zita, printa, 2015 tavasz-nyár, aware, divat Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317