Logomain

Gyerekkollekciót tervezett Majoros Zita

By HG.HU 2015. április 10. 08:00

szerk at hg dot hu

31s.gallery

Aware kids

32s.gallery

Aware kids

33s.gallery

Aware kids

34s.gallery

Aware kids

35s.gallery

Aware kids

Az Aware gyerek kollekciót újrahasznosított pamut hulladékból készítette el a Printa.

Az Aware gyerek kollekciót újrahasznosított pamut hulladékból készítette el a Printa. A 100% pamutfonalból Magyarországon kötött kelme bizonyos részein a gyártás folyamán hibák keletkeztek, emiatt az anyagot kiselejtezték. Nem elhanyagolható adat, hogy a ruhagyártás során több, mind fél millió tonna textilhulladék, hibás textil, szabászati hulladék keletkezik évente, ami sajnos a szemétdombokon végzi. "A hibákat kikerülve vagy beintegrálva a tervezésbe ezeket az anyagokat újrahasználjuk, ezzel csökkentve a vízfelhasználást és hulladéktermelést" - hívja fel a figyelemt Majoros Zita.

A kollekció fő motívuma egyfajta játékos geometria, a “Tangram” játékból kiemelt geometriai elemekből épül. A játék hét egyszerű geometriai formát tartalmaz, ezekből számtalan figura kirakható, amelyek árnyképszerűen emberekre, állatokra, tárgyakra emlékeztetnek. A Tangram legenda szerint egy szerzetes utazni küldte a tanítványát, hogy a világ szépségének lényegét egy táblára fesse. A tábla azonban eltörött, és a tanítvány hiába próbálta meg négyzet alakban összerakni. Próbálkozásai közben sok szép minta keletkezett. Végül a tanítvány megértette, hogy nem kell beutaznia a világot, mivel a világ szépségét és sokféleségét meg lehet találni a széttört tábla darabjaiban. Hasonlóan mi is azt gondoljuk, hogy a széttörtben, hibásban szépség és érték rejlik. 

"A színekkel óvatosan bántunk, magát a pamut natúr alapját használtunk, vagy kézzel festettük kékes árnyalatokba. A szitázás során vízbázisú festékekkel dolgoztunk, melyek a plastisol festékekkel szemben egy környezetkímélőbb megoldást nyújtanak. Fontosnak tartjuk, hogy már kiskortól neveljük a gyerekeket a fenntartható életvitelre, melynek a tudatos öltözködés is a szerves része" - mesélte a tervező.

Fotó: Hajas Orsolya
Modellek: Blanka, Áron 

design, divat, gyerek, magyar divat, printa Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317