Logomain

Pécsi kesztyű látványmanufaktúra nyílik a Zsolnay-negyedben

By HG.HU 2014. november 12. 09:58

szerk at hg dot hu

1861_keszty%c5%b1_1.gallery

1861 Kesztyűmanufaktúra látványműhely

Kép © 1861 Kesztyűmanufaktúra

1861_keszty%c5%b1_2.gallery

1861 Kesztyűmanufaktúra látványműhely

Kép © 1861 Kesztyűmanufaktúra

P%c3%a9csi_keszty%c5%b1_3.gallery

Pécsi Kesztyű plakát

Kép © retronom.hu

P%c3%a9csi_keszty%c5%b1_4_hamerli.gallery

Hamerli János portréja

Kép © Wikipedia

A világhírű magyar kesztyűk iránt továbbra is jelentős igény mutatkozik külföldről, a tömegtermelés helyett azonban a magas minőségű termékek előállítása teheti újra naggyá a magyar kesztyűgyártást.

A közelmúltban a pécsi kesztyűgyártás egy sajnálatos leépítés miatt került a figyelem középpontjába. A pécsi kesztyű azonban nem tűnik el, sőt... „A pécsi kesztyű nem tűnik el sőt, az 1861 Kesztyűmanufaktúra hamarosan megnyitja látványműhelyét, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a kézi munkával készülő kesztyűk gyártásába” – hívta fel a figyelmet Lancsák Ildilkó, a cég üzletfejlesztési és PR vezetője. A pécsi Zsolnay-negyedben nyíló látványműhely az új, 740 négyzetméteres gyáregység része, mely folyamatosan várja majd azokat a látogatókat, akik szeretnének bepillantást nyerni a hagyományos manufakturális kesztyűkészítés világába.

Termékeit elsősorban a kézi szabás teszi különlegessé, amit ma már a világon csak nagyon kevés helyen alkalmaznak.

Kézzel kézre szabva

A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra termékeit elsősorban a kézi szabás teszi különlegessé, amit ma már a világon csak nagyon kevés helyen alkalmaznak. Ez a technológia sok éves tapasztalatot igényel és természetesen nem is olcsó, de a létrejövő végtermék kiemelkedő minősége megéri a fáradtságot. A cég több évtizedes tapasztalattal rendelkező kesztyűszabászai, úgy veszik ki a bőrből az alapanyagot, hogy az a feldolgozás során is megőrzi magas minőségét és ennek köszönhetően a létrejövő kesztyű tökéletesen illeszkedik a kézre. Minderre egy Távol-Keleten készült darab nem képes, hiszen a tömeggyártás során elvesznek az alapanyagok természetes, előnyös tulajdonságai. 

Nemzetközi siker

Az 1861 Kesztyűmanufaktúra Hamerli márkájú termékeit már nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Királyságban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is forgalmazzák. A Hamerli termékei olyan exkluzív üzletekben öregbítik a pécsi kesztyűgyártás hírnevét, mint a londoni Harrods és Harvey Nichols áruházak. „Bőrkesztyűink Pécsett, kézi munkával készülnek, magyar tervezők által, az alapanyagok pedig a világon elérhető legmagasabb minőséget képviselik”- emelte ki Lancsák Ildikó. Az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei rövid időn belül az interneten is megrendelhetők lesznek, valamint a Hamerli kesztyűk külpiaci jelenléte is folyamatosan bővül a jövőben.

Hamerli a divat főutcáján

A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra ugyanakkor a hazai piacon is szeretne előtérbe kerülni. A Hamerli kesztyűkkel Budapesten, a Fashion Street-en található Le Meridien szállodában nemrég megnyílt pop-up store-ban ismerkedhetnek meg a vásárlók. „Az üzletben nem csupán a pécsi kesztyűk, hanem híres magyar tervezők munkái – Vágó Réka által tervezett cipők és több magyar tervező ruhakollekciói - is megvásárolhatók december 31-ig. Emellett az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei a karácsonyi időszakban több helyen elérhetőek lesznek Budapesten” – tette hozzá az 1861 Kesztyűmanufaktúra PR és üzletfejlesztési vezetője.  

Az 1861 Kesztyűmanufaktúra 
A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra elnevezésében szereplő évszám a pécsi kesztyűgyártás kezdetére utal. Hamerli János ugyanis 1861-ben alapította meg saját üzemét, ezzel letéve a pécsi kesztyűgyártás alapjait. A cég legexkluzívabb márkája a Hamerli, mely elsősorban a luxusra fogékony, illetve a kifejezetten a legmagasabb minőséget kedvelő vásárlókat célozza meg. A Hamerli kesztyűk többek között különleges, strucc-, francia bárány-, pekari- és kígyóbőrből készülnek. Az 1861 Kesztyűmanufaktúrától hamarosan további pozitív hírekre számíthatunk a cég hazai jelenlétének növelésével kapcsolatban. 

 

design, divat, pécs, kézművesség, öltözék, pécsi kesztyű, látványműhely, kesztyűgyártás, tradicionális mesterségek, 1861 kesztyűmanufaktúra, hamerli jános Icon_print

1861 Kesztyűmanufaktúra látványműhely

Kép © 1861 Kesztyűmanufaktúra

1861 Kesztyűmanufaktúra látványműhely

Kép © 1861 Kesztyűmanufaktúra

Pécsi Kesztyű plakát

Kép © retronom.hu

Hamerli János portréja

Kép © Wikipedia

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317