Logomain

Öleléshez született design

By Séllei Lilla 2014. november 7. 08:43

szerk at hg dot hu

Hg_mybabyhug_4.gallery

My BabyHug

Hg_mybabyhug_2.gallery

My BabyHug

Hg_mybabyhug_3.gallery

My BabyHug

Hg_mybabyhug_1.gallery

My BabyHug

Hg_mybabyhug_5.gallery

My BabyHug

Hg_mybabyhug_6.gallery

My BabyHug

Hg_mybabyhug_7.gallery

My BabyHug

Lévai-Litter Éva a My BabyHug egyedi babahordozókat kínáló, pécsi székhelyű márka kitalálója és alapítója - vele beszélgettünk.

HG.HU: Hogyan jött a My BabyHug ötlete? Mióta készítesz hordozókat?
Lévai-Litter Éva: A lányom születésekor kezdtem el ezzel foglalkozni, annak ellenére, hogy terhesen még mereven elzárkóztam a hordozás gondolatától. Aztán megszületett a lányom, aki nem csupán hasfájós volt, de ráadásul az a tipikus többemberes, letehetetlen baba is. A csodát nekünk a hordozás hozta meg, az első hordozós pillanatunktól kezdve minden egészen más lett. Elmúltak a sírós nappalok-éjszakák és kaptam egy vidám, világra végre kíváncsi babát, akivel ilyen módon lehullottak előttünk az akadályok, eljutottunk bármikor bárhová. A problémám csupán a piacon kapható hordozókkal volt, hogy számomra pont azt sugallta mind, ami miatt végül is elzárkóztam a hordozástól korábban, hogy ez valami szubkulturális, megfejthetetlen csoda, valami bűvészet-művészet, amihez minimum egyetemet kell végezni. De aztán rátaláltunk a Mei-Tai típusú hordozóra, ami egy ázsiai eredetű szintén soft babahordozó típus, a használata végtelenül egyszerű és ráadásul egészséges tartást is biztosít babának-mamának is. Ezt mi Alízzal hosszas kutatómunka után magunkra szabtuk dizájnban és konstrukcióban és annyira megtetszett a környezetünknek az újszerűsége, a stílusossága, hogy nemsokára sok-sok kismama kért meg a környezetemben, hogy nekik is csináljak valami hasonló szépséget.

HG.HU: Egyből megfogott a honlapod, mivel egyedi hordozókat is lehet készíteni sok-sok mókás motívummal. Ez nagyon egyedinek számít itthon, hiszen a legtöbb helyen maximum a mintás anyagokkal lehet variálni. Ez az ötlet hogyan jött? Vagy vásárlói igény volt?
Lévai-Litter Éva: Az ötlet igazából onnan jött, ami az én igényem is volt, hogy nem szeretnék kompromisszumot kötni. Attól, hogy anya lettem még nem muszáj elbújni a nagy kabátok és kinyúlt pulcsik alá, valami fekete, nehézkes hordozóval. Egy nő akkor teljesedik ki a nőiességében igazán, mikor anya lesz és a legszebb mosolya a gyermeke mosolyával kiegészülve lesz, az biztos.

Én azt látom a legtöbb anya - gyermekáldás boldogsága ellenére mégis - szomorú, szinte depresszióba esnek a baba érkezése után, mert a babájuk egész nap sír, nincs idejük semmire, de leginkább kezük nincs semmire, sokszor még arra sem, hogy megfésülködjenek. Elzárkóznak a világ zajától és kiesnek az élet lüktetéséből. Azt gondolják valami ördögtől való dolog a babát magukhoz ölelni, biztosan elrontanak vele valamit, pedig pont ellenkezőleg. Soha nem lesz alkalmunk annyit ölelni őket, mint ebben az első egy évben, hát miért akarnánk ezt az élmény kihagyni, ráadásul a baba alapvető igénye az „ölünkből” szocializálódni.

Az én hordozóim a különleges dizájn miatt igazi endorfinbombák az édesanyáknak-apáknak, nekem is az volt. A vásárlóim egytől-egyig azt mesélik nekem lelkesen, hogy mennyire imádják, hogy megnézik őket az utcán, hogy a ruhatárukhoz tudják illeszteni, hogy a babával bármikor bárhová eljutnak, nem kell programokat lemondani, van kezük magukra és a háztartásra baba mellett is. Ráadásul még apával sem kell kompromisszumot kötni, mert, ha szeretnék, ők külön dizájnt tudnak kérni a hordozó másik oldalára. Az én hordozóimban apukák is büszkén hordoznak és meg kell, hogy mondjam borzasztó sármosak tudnak lenni ezek az az urak.

A dizájnnak kulcsszerepe van nálam, ezért úgy akár a divatiparban nálam is kollekciók vannak időszakonként, igazi kézzel készült, egyedi limitált szériák. Legutóbb a Halloween LimitedEdition kollekciónk mutatkozott be, de volt már Mesés kollekciónk is Hófehérkével, Bambival. Hordozóimmal sikerül azokat az édesanyákat megszólítanom, akik egykori énemhez hasonlóan gondolkoznak a hordozásról, és mikor nem tudnak ellenállni egy-egy darabomnak, csak használat közben döbbennek rá mekkora ajándék is valójában a hordozás, mennyire meg tudja változtatni egy család életét.

HG.HU: A tervezőfelület pedig szuper, hiszen többféle hordozót is összerakhatunk,láthatjuk őket vizuálisan, mielőtt eldöntenénk, pontosan milyen is legyen. Használják a vásárlók?
Lévai-Litter Éva: Igen, nagyon szeretik a vásárlóim. Ezzel igazából a saját vállamról vettem le a terhet, mert korábban én készítettem ezeket a terveket, digitális formában, de most már az alkalmazással bárki pár kattintással próbálgathatja a színeket, mintákat. A variációk száma, pedig végeláthatatlan, nem készült még két egyforma darab. Ezen a felületen akár disztribútorok is tervezhetnek maguknak itt saját kollekciót és ezzel megoldják a bababoltok az egymás közötti verseny problémáját.

HG.HU: Pécsi székhelyű a cég? A fővárosban elérhető, megvásárolható vagy csak a webshopon keresztül?
Lévai-Litter Éva: Igen pécsi vagyok, ez a pécsi kismamáknak nagyon kedves pozíció, mivel itt a városban minden kismamának személyesen viszem ki a termékemet és mutatom meg a pontos használatát. Budapesten jelenleg hordozóklubban lehet kipróbálni a hordozóimat és online lehet megvásárolni. A személyes konzultáció azonban mindenkinek jár, volt már francia kismamám például, akinek webkamerával segítettem a használatban. Szeretem ezeket a találkozókat, mert sokkal magabiztosabban hordoznak a szülők, mintha csak a használati utasítást kapnák kézhez, akinél tudom megoldom, hogy „láthassuk” is egymást.

HG.HU:Miben más a MyBabyHug, mint a piacon található többi hordozó?
Lévai-Litter Éva: Én igazából nem használati tárgyként tekintek a hordozóimra, hanem mint édesanya kiegészítőjére, társára a mindennapokban. Nekem fontos, hogy egy kismama szépnek és magabiztosnak érezze magát. Az a baba boldog, akinek az édesanyja is az, és nem küzd kétségekkel. A hordozás szépsége, és a hordozóim szépsége ebben segít a kismamáknak. Nekem fontos, hogy ne csak egy termék legyen, hanem egyben megoldás, segítség is. Talán ezért is jött létre például a „Maciölelés program”, melynek lényege, a nyesedékanyagainkból életre kelt mackók (ezek a macik szerepelnek a logónkban) eladása, amelyből befolyó teljes összeggel adott időszak gyerkőcalapítványát segítjük.

Vagy például ezért indult útnak a Pécsi Sasokkal közösen szervezett BabyGym mozgásformánk is, amely segít a kismamáknak babával együtt visszanyerni a régi formájukat. Nagy hangsúlyt fektetek a folyamatos fejlesztésre is, hogy ne csupán szépek, de tökéletesek is legyenek darabjaim, a környezetem minden rezdülésére igyekszem figyelni, és olyan szakemberek segítségét is keresem, akik a hordozáshoz amúgy kapcsolódó területeken elismert szakemberek: gyógytornász, hordozási tanácsadó, gyermekpszichológus, mérnök. A legújabb konstrukciónk például állítható, tehát együtt tud nőni a gyerkőccel, így a hordozókat egész 2-3 éves korig sokkal kényelmesebben lehet használni, mint egy átlagos babahordozót. Szuper kis csapat állt mellém és nagyon örülök, hogy az életre szóló „ölelés élményét” adhatom a családoknak.

HG.HU: Ha jól látom, pólyákat is kínálsz?
Lévai-Litter Éva: Igen, a hordozók mellett pólyákat is készítek. Hamarosan kész a pólyatervezőm is, így bárki megálmodhatja a saját, egyedi pólyáját.

A cikk eredeti verziója a csirek.me Deisgn gyerekeknek című sorozatában jelent meg.

design, magyar design, gyerek Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317