Logomain

Spanyolország a jövő évi Design Hét díszvendége

By Költő Nóra 2014. november 5. 21:06

szerk at hg dot hu

A Design Hét idén is nagy sikerrel zárta rendezvényeit: több mint 200 program várta a látogatókat mintegy 160 helyszínen. 2015-ben díszvendégként Spanyolországot köszönthetjük majd.

Jövő évben a Design Hét a kora őszi időszak kiemelt kulturális eseményeként jelentkezik, és sokszínű szakmai, illetve a nagyközönségnek szóló programsorozattal várja a látogatókat, 2015-ben díszvendégként Spanyolországot köszönthetjük majd.

Design_h%c3%a9t_2015.gallery

November végéig még számos, a Design Héthez kapcsolódó  kiállítás várja a látogatókat, például a lengyel, magyar, cseh és szlovák design diplomadíjasok munkáit bemutató Graduation Projects a Lengyel Intézetben november 14-ig lesz nyitva. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Bőrödön viseled – társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című, Oltai Kata kurátor által jegyzett kiállítása november 16-ig várja a látogatókat. Király Tamás avantgárd divattervező munkássága előtt tisztelgő Nyitott Kapuk kiállítás november 28-ig látogatható a Majakovszkij 102 – tranzit.hu nyitott irodában.

"2015-ben a nemzetközi design világ egyik újabb nagyhatalma, Spanyolország lesz a Design Hét Budapest díszvendége."

Azonban a programok befejeztével a szervezőknek nincs ideje pihenni, már meg is kezdődött a jövő évi Design Hét előkészítése. Dr. Bendzsel Miklós a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke a Cervantes Intézetben bejelentette, a Spanyol Nagykövetség védnökségével 2015-ben a nemzetközi design világ egyik újabb nagyhatalma, Spanyolország lesz a Design Hét Budapest díszvendége, és mutatkozik be színes programokkal, eseményekkel.

Hangsúlyosabb vidék

2015-ben a már idén is kibővített vidéki jelenlét még hangsúlyosabb lesz, a szervezők úgy tervezik, hogy az ország design értékeit felfedező túrákon kívül folytatódni fognak a vidéki városokba szerveződő programok is, melyek idén Sopronban és Pécsett nagyon kedveltek voltak.

A töretlen népszerűségnek örvendő programokra is sor kerül majd természetesen: a kulisszatitkok felfedezőit a  Nyitott Stúdiók, a designer termékek szerelmeseit a Vásárlási Akciók, a kószálókat pedig Design Túrák várják majd. De sztárdesigner vendég is érkezik a fesztiválra, és átadják a hazai design szakma legrangosabb díjait is – A Magyar Foramtervezési Díjat és a Design Management Díjat is.
 

budapest, spanyol, design hét, spanyolország, designhét, sopron, pécs, design hét 2014, design hét 2015, díszvendég Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317