Logomain

Designerek a metróban

By Huszár Judit 2014. szeptember 10. 11:19

szerk at hg dot hu

Hunfalvi_andras_mercedes-benz_ivy.gallery

Húnfalvi András Mercedes busza

render

Butora_tamas_vak_szinhaz.gallery

Butora Tamás Vak színház

render

Tabl%c3%b3_-_mer%c3%a9nyi_zita.gallery

Merényi Zita tablója

Így jelennek meg a tablók a metrókocsikban

Tabl%c3%b3_-_szab%c3%b3_lajos.gallery

Szabó Lajos tablója

Így jelennek meg a tablók a metrókocsikban

Erdelyi_tamas.gallery

Erdélyi Tamás Top Hat riksa

Tegnaptól november közepéig találkozhattok a MOME-n végzett fiatal tervezőkkel és munkáikkal három metróvonalon és a MetróArt Galériában.

A napokban a metró kocsikban megéri pár percre elszakadni a telefonotok képernyőjétől, ugyanis friss, a városi létet formáló design tervekkel találkozhattok, ha még egyelőre csak plakát formájában is. 

A Pro Cultura Urbis Közalapítvány (PCU) kezdeményezésére létrejött Jövő/ Jelen kiállítást Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, a PCU Kuratóriumának képviselője, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektora, valamint Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyitotta meg hétfő délelőtt, rendhagyó helyszínen: a Puskás Ferenc Stadion metrómegállójában.

Fiatal designerek munkáival legtöbbszőr sajnos csak kinosan sterilre világított kiállítótermekben találkozhatunk, ahol mindenre kész teremőrök lesik az ember minden mozdulatát. Pedig a design nem ilyen. Ma már korántsem egyszerűen tárgyak tervezését jelenti: olyan szemléletmód, amely folyamatosan jelen van a mindennapi életben, és a társadalom egészének jobbá tételére törekszik. A Jövő / Jelen plakátkampány az együttműködők: a PCU és a MOME e meggyőződését fejezi ki. A kiállítást, amely a fővárost napjainkban és a jövőben formáló tervező- és művészgeneráció tagjait mutatja be, a MOME 2010 óta diplomázott több száz hallgatójának kiírt pályázat előzte meg. A hattagú zsűri döntése nyomán a beérkezett munkák közül 31 látható 2014. november közepéig a 2-es, a 3-as és a 4-es metró vonalán, a kocsikban elhelyezett hirdetési felületeken.

        „Akik most diplomamunkáikat itt a jelenben kiállítják, reményeink szerint a jövőben azok fogják meghatározni ennek a városnak, ennek az országnak az arculatát. Érdeklődéssel várom, hogy a jövőben hogyan alakul a kiállított tervezők, művészek élete” – mondta a Puskás Ferenc Stadion metrómegállóban rendezett kiállításmegnyitón Csomós Miklós.  
Jó példa volt erre Erdélyi Tamás riksája is, ami a diploma óta Budapest belvárosában üzemel. 

        „Szeretnénk olyan témákat, olyan feladatokat beemelni az egyetem napi életében, amik arról szólnak: mitől lesz egy város élhetőbb, hogyan tudják a polgárai mindennapjaikat, munkájukat magasabb minőségben, magasabb szinten megélni” – szögezte le Fülöp József.

A több mint 200 példányban nyomtatott plakátokon a diplomamunkák mellett maguk az alkotók: fényképészek, tárgyalkotók, textil- és divattervezők, építészek, formatervezők is megjelennek, és megosztják gondolataikat, benyomásaikat Budapesttel, a városi élettel kapcsolatban. A designtémájú Jövő / Jelen a tervek szerint a bemutatkozás után vándorkiállításként iskolákban és könyvtárakban is látható lesz. A kiállított tervezőkről és munkákról bővebben is lehet tájékozódni a diploma.mome.hu oldalon.


 

mome, magyar design, moholy-nagy művészeti egyetem, bkk Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317