Logomain

Klasszikus művészet már bőrön is

By Séllei Lilla 2014. április 11. 09:09

szerk at hg dot hu

Karla_2.gallery

Karla iPad tok

Karla_1.gallery

Karla iPad tok

Photo_2.gallery

Karla iPad tok

Karla_3.gallery

Karla iPad tok

Karla.gallery

Karla iPad tok

Dombornyomó technikval kerültek bőr iPad tokokra a Karla motívumok egy különleges felkérés apropóján.

Sugár Kata, a Karla tervezője klasszikus festményeket adaptál pólókra, táskákra, és teszi ezzel őket nagyon is maivá és viselhetővé. Az elmúlt hónapokban egy különleges projekten dolgozott, méghozzá a Budapesti Tavaszi Fesztivál apropóján, az Uffizi Képtár vezetőségének.

Az idei fesztivál nyitóeseményével egyszerre nyílt meg az Uffizi Képtárral közösen szervezett különleges tárlat is a Magyar Történeti Múzeumban. "A kiállítás során a firenzei Uffizi Képtár tulajdonában lévő huszonhárom darab magyar önarcképet állítottak ki, Festők a tükörben önarcképpel címmel. Itt azonban duplájára bővült a kiállítás, mert minden festőtől látható még egy, általa alkotott mű" - mondta Kata a projekt kapcsán. Az esemény fő támogatója az egyik hazai mobilszolgáltató, a Vodafone Magyarország volt, akik Katát kérték fel a kiállításhoz kapcsolódó VIP ajándékok megtervezésére és elkészítésére. "Olyan terméket szerettem volna létrehozni, ami képviseli a Karlát, a Vodafone-t és a kiállítást is, valamint méltó ajándék az Uffizi vezetőségének, akik idelátogattak az eseményre" - hallhattuk Katától.

"Tisztában voltam vele, hogy mérföldkő ez a feladat, hisz a világ egyik leghíresebb múzeumának vezetői olyan megtisztelő vágyálom nekem, mint - nem is tudom… Nem is gondoltam, hogy szakmailag bárhogyan is kapcsolatba kerülhetek velük" 

A megrendelői oldalról elvárás volt, hogy a termék olyan legyen, ami kicsit sem emlékeztet a megszokott repi ajándékokra, egy sokkal hasznosabb és karakteresebb dolgot vártak. "Tisztában voltam vele, hogy mérföldkő ez a feladat, hisz a világ egyik leghíresebb múzeumának vezetői olyan megtisztelő vágyálom nekem, mint - nem is tudom… Nem is gondoltam, hogy szakmailag bárhogyan is kapcsolatba kerülhetek velük" - lelkendezett Kata. Így születettek meg az exkluzív, bőr iPad tokok, amelyekbe egyfajta dombornyomó technikával belenyomták Barabás Miklós: Női portréjának kontúrjait és főbb vonalait, amit Kata még utómunkázott is: "A mintát "Karlásítottam", vagyis a bőrön megfestettem a nő száját, mintha rúzs lenne rajta, illetve a fülbevalóját."

Karla
  • Név:
  • Karla
Iparág:
Divat
Weboldal
Leírás:
A 2012-ben alapított Karla design projekt lényeg klasszikus, ikonikus festmények vizuális átértelmezése. Egyfajta misszió, hogy a tervezők megmutassák, hogyan lehet a ma eszközeivel használni a festészetnek azt a szegmensét, amikor nem voltak még más módok, mint hogy a művet kilógassák a falra. Hordani a művészetet - ezek az újragondolt képek kerülnek mintaként pólókra, vászontáskákra.

divat, kiegészítő, táska, magyar divat Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317