Logomain

Elegáns építészet praktikus arculattal

By Tóth Katalin 2014. április 3. 09:36

szerk at hg dot hu

Poster_display.gallery

A Tervhivatal új arculata

Panorama_cian_logo.gallery

A Tervhivatal új arculata

Imazspic01_900.gallery

A Tervhivatal új arculata

Imazspic2_900.gallery

A Tervhivatal új arculata

Level_elesdupla_900.gallery

A Tervhivatal új arculata

Level_hajtott_900.gallery

A Tervhivatal új arculata

Level_sima_900.gallery

A Tervhivatal új arculata

Level_sima02_900.gallery

A Tervhivatal új arculata

Nevjegy_asztalon_szin.gallery

A Tervhivatal új arculata

Nevjegy_asztalon_szin_fonak.gallery

A Tervhivatal új arculata

Nevjegy_kiteritett_teli.gallery

A Tervhivatal új arculata

Nevjegy_oldalak_840.gallery

A Tervhivatal új arculata

A tőlük megszokott ötletdús professzionalizmus jellemzi legjobban a Tervhivatal legújabb termékét: saját arculatukat. Szerethető pattern, skiccelésre használható névjegykártya és egyéb finomságok.

A legtöbben manapság egyre vastagabb névjegykártyákat gyártanak, a Tervhivatal csapata azonban ezt nem tartotta volna elég praktikusnak. Az is sokszor előfordul, hogy az extra információ, amit szívesen ráírnánk egy névjegykártyára, sehol sem fér el rajta. Ezért tehát egy kihajtogatható névjegykártyát készítettek, aminek 120 grammos Rives papírjára nem csak hogy lehet, de még jól is esik írni és rajzolgatni. Összehajtogatva pedig izgalmas áttűnéses játék kezdődik, amit például ez a gif remekül érzékeltet.

„A cél olyan arculat létrehozása volt, amely egyszerre ötvözi a Tervhivatal nevének keménységét, szikárságát és a stúdió munkáiban megjelenő eleganciát, magas minőséget.”

A logó motívumának sorolásából készült a pattern, ami bármikor könnyen felismerhetővé teszi az arculatot, és markáns karaktert ad neki. Nem mellesleg pedig egy épület homlokzatát juttatja eszünkbe, például egy menő terpesztett lemez burkolatút, amire a mellékelt kép is utal. Az arculattervért a Tervhivatal fiatal munkatársa, Smiló Dávid felelős. A többi remek gif és a fotók pedig a Tervhivatal honlapján elérhetőek.

„Közel féléves munkával elkészült a Tervhivatal új arculata. Ennek keretében átalakult a honlap is, mely mostantól folyamatos kommunikációs felületként is működik.

Egy építésziroda arculata sajátos eset. Az építész eltér a piac egyéb szereplőitől, hiszen termékei alapvetően egyszeriek, és az építészstúdiók az építészeti internetes és online folyóiratokon kívül kevés helyen reprezentálják magukat. Ennek okán kevés a lehetőségek száma egy markáns és megkülönböztethető arculat kidolgozása során. Ezt próbáltuk adottságként kezelni és minimális eszközökkel ráismerhetővé tenni a Tervhivatalt. 

A cél olyan arculat létrehozása volt, amely egyszerre ötvözi a Tervhivatal nevének keménységét, szikárságát és a stúdió munkáiban megjelenő eleganciát, magas minőséget. A koncepció szerint az arculatban a logó, az abból eredeztetett minta, valamint a mintának a derengő áttünése három egyenrangú elemként hivatott megjeleníteni ezt a találkozást.”

 

építészet, grafika, arculat, smiló dávid, magyar tervező, tervhivatal, benedek zsanett, lakos dániel, epiteszet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317