Logomain

Már Magyarországon is tesztelhetjük a jövő irodáit!

By HG.HU 2014. április 1. 10:46

szerk at hg dot hu

Kinnarps_showroom_7.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Kinnarps_showroom_1.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Kinnarps_showroom_2.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Kinnarps_showroom_3.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Kinnarps_showroom_4.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Kinnarps_showroom_5.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Kinnarps_showroom_6.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Kinnarps_showroom_8.gallery

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitotta kapuit a Kinnarps megújult budapesti bemutatóterme és konferenciaközpontja, így már Magyarországon is tesztelhető a Next Office TM - Activity Based Working koncepció!

A technológia fejlődése, azaz a helyhez kötöttség helyetti mobilitás hatással van a munkavégzési módszerekre, ez pedig szükségessé teszi a munkakörnyezet átalakítását is. Európa vezető irodabútor-gyártójának erre teljes körű megoldása van, ennek neve Next Office TM - Activity Based Working (tevékenység alapú munkavégzés.
A koncepció elveti a klasszikus felfogást, amely szerint egy irodában mindenkinek saját asztala van ahol minden nap 8:00-16:00 között dolgozik; ehelyett rugalmas és a tevékenységekhez igazított munkakörnyezet kialakítására van szükség, figyelembe véve a szervezet és a munkatársak igényeit, illetve az egyes feladatok elvégzéséhez szükséges fizikai környezetet és a technológiai igényeket.  A Kinnarps napjaink igényeihez legjobban alkalmazkodó irodakialakítási megoldása a Next Office TM – Activity Based Working koncepció már hazánkban is elérhető. Az ennek megfelelően kialakított terek és irodai megoldások március végétől megtekinthetőek a megújult Kinnarps House-ban.

Belsőépítészet Svédországból

A Kinnarps budapesti bemutatóterme 2006-ban költözött a Váci úti irodafolyosón elhelyezkedő Kinnarps House-ba. Az elmúlt években, a piaci fejlődéssel szinkronban sokat változott ez a kétszintes bemutatótér, de a technológiai fejlődés és a munkavégzési módszerek megváltozása, a megújult termékportfólió, valamint az Activity Based Working koncepció bemutatásának igénye a magyarországi bemutatóterem, konferenciaközpont és irodatér átalakítást is szükségessé tette. 
„Amikor budapesti bázisunk átalakításáról döntöttünk számtalan szempontot vettünk figyelembe: a munkatársak igényeit, az értékesítési tevékenységünk támogatását, valamint az Activity Based Working koncepció gyakorlati alkalmazását is, ám ugyanilyen aspektus volt, hogy amikor a hozzánk látogatók belépnek irodaházunkba, úgy érezzék, hogy Skandináviába csöppentek. Lényeges volt ezért a fogadó- és recepciós tér megújítása, valamint Svédországra jellemző belsőépítészeti elemek elhelyezése. A bemutatótermünk közepén áll például egy fa, körülötte padokkal. Ez funkcióját tekintve egy világítótest, ugyanakkor a természet és a környezettudatosság szimbóluma is, nem utolsó sorban pedig benne van a Kinnarps történelme, hiszen cégünk egy erdő és mezőgazdasági terület közvetlen környezetében kezdte el működését.”- mondta el a Soltész Tiberius, a Kinnarps magyarországi irodájának vezetője.

Munkavégzés mobilisan

A folyamatosan fejlődő mobil technológia azt jelenti, hogy bárhol és bármikor tudunk dolgozni, ez pedig megváltoztatja a munkavégzési módszereinket és annak helyszínét is, vagyis az irodákat. Ez szükségessé tette az iroda fogalmának újragondolását. Felmérések is igazolják, hogy a személyes munkaállomások iránti igény csökkésével előtérbe kerültek a rugalmasan alakítható, inspiráló munkakörnyezetek.  A 21. századi elvárásoknak megfelelő munkakörnyezet kialakítása a változásról szól, amely az enteriőrön túl más területeket is érint.

„A tevékenységekre szabott irodát leginkább az otthonunkhoz tudnám hasonlítani: a konyhában főzünk, esetleg étkezünk, mindeközben beszélgetünk családtagjainkkal; a nappaliban kikapcsolódunk."

„Az, hogy a jövő tevékenységalapú munkakörnyezetére váltunk, nem a bútorozásról szól – mi magunk is felhasználtuk a 8 éves bútorainkat az új terek kialakításához –, hanem magáról a változásról. A változás három területre terjed ki: a fizikai környezetre, a digitális környezetre és a szervezetre/vezetésre. A változásért a vezetőség a felelős, de a folyamatban mindenkinek részt kell vennie. A vezetőség már nem irányít, a szervezet működésének alapja a bizalom: új módszereket kell találni a teljesítmény mérésére, és a munkaidő, mint fogalom is megváltozik. Mi a Kinnarps-nál a holisztikus design koncepciókban hiszünk, amelyek figyelembe veszik a fizikai környezetet, a szervezeti kultúrát, annak struktúráját és vállalati célkitűzéseket, az információ-technológiai fejlődést és legfőképpen a kollégákat, mint individuumokat.” - folytatta Soltész Tiberius. 
A tevékenység alapú munkavégzés amellett, hogy teljesen testre szabható megoldást nyújt az egyterű irodák sokak által tapasztalt problémáira, úgymint a zaj, a személyes tér és a koncentrált munkavégzésre alkalmas környezet hiánya, megőrzi annak pozitív hatásait is: a hatékony információáramlást, a helytakarékosságot, a flexibilitást, a bővíthetőséget. Lényege abban rejlik, hogy a különböző munkafeladatok különböző környezetben végezhetők el a legoptimálisabban, persze egyes tereknek lehet több funkciója is. 

Irodából otthon

„A tevékenységekre szabott irodát leginkább az otthonunkhoz tudnám hasonlítani: a konyhában főzünk, esetleg étkezünk, mindeközben beszélgetünk családtagjainkkal; a nappaliban kikapcsolódunk, feltöltődünk, vendégeket fogadunk; a fürdőszobában tisztálkodunk, esetleg a kádban fekve feltöltődünk; a hálóban alszunk. Ahogy az említett terek az egyes családok igényeinek és szokásainak megfelelően vannak kialakítva, éppen úgy kell az Activity Based Working koncepció szerint kialakított irodákat a szervezet igényeire szabni.” – magyarázta Soltész Tiberius. 
A koncepció alkalmazását éppen ezért vállalati szintű felmérés előzi meg, mellyel a Kinnarps beazonosítja az egyes munkavállalók, szervezeti egységek tevékenységeit és ahhoz kapcsolódó igényeit és ennek figyelembevételével alakítja át a tereket. Emellett segíti a vállalatok vezetőit abban, hogy megfelelő kommunikációval támogathassák munkatársaikat az új körülményekhez való alkalmazkodásban és annak hatékony használatában. A felmérést egy, a Kinnarps által fejlesztett mobilalkalmazás segíti, amely alkalmas az átalakítást követő monitorozásra is.
A Next Office TM – Activity Based Working koncepció több előnyt biztosít a vállalatok számára. Egyrészt optimálisabb helykihasználást, mely jelentős költségmegtakarítást eredményez; másrészt változatos, ezáltal inspiráló munkakörnyezetet teremt a munkatársak számára, mely növeli a hatékonyságot, segíti a kreatív gondolkodást és csökkenti a stresszt. 
 

 

design, bútor, Irodabútor, belsőépítészet, iroda, kinnarps, a kinnarps új bemjutatóterme, next office koncepció Icon_print

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Megnyitott a Kinnarps új showroomja!

Kép © Kinnarps

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317