Logomain

Itt az első hazai, interaktív divatvideó!

By Séllei Lilla 2014. március 21. 07:14

szerk at hg dot hu

Six1111.gallery

Six

Six111.gallery

Six

Six33.gallery

Six

Six42.gallery

Six

Szerda este a Higgs Field-ben jártunk a SiX címet viselő, interaktív videó premierjén.

Olajos Tamás rendező és Csabay Feri divattervező már együtt és külön-külön is szokszor szerepelt a divat rovatban. A két alkotóról legtöbbször közösen készített divatvideóik kapcsán írtunk. A tavalyi 3D-s kísérleti alkotás után most itt az első hazai, interaktív divatvideó, ami The Inspiration Theory csapat kezei közül került ki.

“Amikor forgattuk a 2014-es tavasz-nyári darabjaimmal a videó nyersanyagát, akkor egy olyan erős képanyag született, hogy tudtuk, ebből muszáj többet kihoznunk, mint egy egyszerű kampányfilm”

Olajos Tamás rendező, a Grinrin programozókból és dizájnerekből álló csapata, Csabay Feri, a CSF tervezője és Kiss Imre zenei producer közös munkájának eredményeképpen jött létre az egyszerűen csak SiX címet viselő interaktív videó, aminek sajtópremierjét március 19-én a Higgs Field-ben tartották. A HG.HU is ott volt az eseményen. Míg bent bárki kipróbálhatta a sóderbányában forgatott interaktív videót, és beszélgethetett Tamással,  Ferivel és a többiekkel, addig az épület külső ablakaira a kimaradt nyersanyagokból összevágott képsorokat vetítették. 

A csapat a filmen majdnem egy évig dolgozott, Tamás a képekért és a vágásért felelt, Feri a ruháival járult hozzá a sikerhez, az interaktivitást pedig a Grinrin programozóinak köszönhetjük. “Amikor forgattuk a 2014-es tavasz-nyári darabjaimmal a videó nyersanyagát, akkor egy olyan erős képanyag született, hogy tudtuk, ebből muszáj többet kihoznunk, mint egy egyszerű kampányfilm” - mesélte a munka kezdetéről Csabay Feri, a CSF tervezője. 

És hogy mitől interaktív az alkotás?  A hat jelenetre tagolt film mindegyik epizódjában egy-egy mozdulatsor látható, amelyek egy ponton megállnak, elakadnak, és a néző közbeavatkozása szükséges, hogy például a sziklák legördüljenek vagy éppen, hogy a modell végigsétáljon a képen. “Hat jelenetre bontottuk a videót, ezért is kapta a SIX címet, na meg azért is, mert ez a hatodik közös projektünk Ferivel” - magyarázta a címválasztást a rendező, Olajos Tamás.

A videót interaktivitása miatt nem tudjuk beágyazni, de ha szeretnétek megnézni, akkor kattintsatok ide!

Stáb:
creative director: Olajos Tamás
art director és ruhák: CSF - Csabay Feri
zene: Kiss Imre
webfejlesztő csapat: Ginrin Interactive - Sztankovics Attila, Tímári László
stylist: Madar Annamária
modell: Vella (Attractive)
smink: Nagy Juli
haj: Miller Atee

The Inspiration Theory

CSF
  • Név:
  • CSF
Iparág:
divat
Weboldal
Leírás:
Csabay Ferenc 2009-ben alapította meg CSF névre hallgató márkáját. A CSF ruhák célközönsége az elegáns, kifinomult, de ugyanakkor a rafinériát is kedvelő nagyvárosi nő.
The Inspiration Theory
  • Név:
  • The Inspiration Theory
Iparág:
Divat
Weboldal
Leírás:
"fashion meets everything. everything meets fashion" - olvasható a tömör összefoglaló a The Inspiration Theory Facebook oldalán. A többek között Olajos Tamás videográfus, Csabay Feri divattervező és programozók, zeneszerzők, valamint más művészek alkotta csapat különleges vizuális élményeket teremt a legkülönfélébb művészeti ágak együttműködésével.

divat, videó, magyar divat, olajos tamás, video, divatvideó, csf, divatvideo Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317