Logomain

Milánóban debütál az IVANKA legújabb innovációja

By HG.HU 2014. március 20. 07:49

szerk at hg dot hu

Ivanka_rainhouse.gallery

RAINHOUSE – esőből ivóvíz

Ivanka_rainhouse_2.gallery

RAINHOUSE – esőből ivóvíz

Bioconcrete.gallery

RAINHOUSE – esőből ivóvíz

Ivanka_concretegenezis.gallery

IVANKA ConcreteGenezis

Ivanka_project_andaz_vanity_unit_1.gallery

Andaz by Hyatt

Ivanka_flaster_in_generator_hostel_barcelona.gallery

Generator Hostel Barcelona

Magyarország vezető designer-beton cégének legújabb innovációjából ad első ízelítőt a RAINHOUSE a milánói design héten. Az esővízgyűjtő és -szűrő beton rendszert, mely az esővizet a legtisztább és legmagasabb minőségű ivóvízzé alakítja, a The Water of Life elnevezésű projekt szemlélteti az eseményen.

A 2014-es milánói design héten nem csupán a betonnak, de az IVANKA-nak is új oldalával ismerkedhetünk meg: a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő cég a betonból készülő, progresszív design tárgyak létrehozása után új perspektívát nyit, és a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság jegyében bevezeti esővízgyűjtő innovációját. A The Water of Life projekt középpontjában az IVANKA különleges beton berendezése áll, melynek kulcsfontosságú szerepe van a teljes rendszerben: felfogja, átszűri és a legmagasabb minőségű ivóvízzé alakítja az esővizet.

Az IVANKA berendezésének tesztelése egy éve vette kezdetét, amikor egy pilot projekt során beépítették a rendszert egy köveskáli házba.

„Annak idején, amikor elkezdtünk betonnal foglalkozni, és arról kérdeztek minket, mibe fognánk bele, ha nem lenne ez az anyag, azt fogalmaztuk meg: esetleg szívesen palackoznánk ásványvizet. Akkor még nem is gondoltuk, hogy tíz év elteltével fő kompetenciánk vezet el minket a vízhez. Saját betontechnológiánk révén eljutottunk odáig, hogy már szóba sem jön az ásványvíz, hiszen itt van az eső mint a lehető legtisztább, elsődleges és megújuló energiaforrás.” – mondta Ivánka Katalin elöljáróban a Milánóban debütáló projektről.

Az IVANKA berendezésének tesztelése egy éve vette kezdetét, amikor egy pilot projekt során beépítették a rendszert egy köveskáli házba. Európa egyik legnagyobb édesvíz-tömegének, a Balatonnak köszönhetően a térség levegője tiszta, a csapadékmennyiség pedig kedvezően magas, ezért a Balaton-felvidék ideális helyszín a technológia tesztelésére. A milánói design hét IVANKA standján felépül a RAINHOUSE koncept 1:1 méretű modellje, és a rendezvény látogatói a pilot projekt során előállított ivóvizet is megízlelhetik a helyszínen. A designer-beton cég installációja az esővízgyűjtés jövőjét és a vízfogyasztási szokások változásait is vizionálja. Bemutatja és előrevetíti, hogyan terjedhet el esővízkezelési technológiájuk, és milyen gazdasági, társadalmi és környezeti hatásokkal bírhat globális szinten.

Az IVANKA The Water of Life projektje a 2015-ös Milánói Expo “Táplálni a Földet” mottójához is kiválóan illeszkedik. “Az eső az édesvíz-körforgás legelső stádiuma, ez a legsterilebb és legfontosabb megújuló ivóvízforrásunk – sokkal tisztább, mint a tavak, folyók vagy a föld alól kinyert vizek. A technológiánk kis és nagy léptékben is elérhetővé teszi a megfizethető, tiszta ivóvizet az egyéni felhasználástól a legnagyobb vállalatokig, mindezt a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal.” – mondják az IVANKA alapítói, Ivánka Katalin és Ivánka András.

“A technológiánk kis és nagy léptékben is elérhetővé teszi a megfizethető, tiszta ivóvizet az egyéni felhasználástól a legnagyobb vállalatokig, mindezt a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal.”

Az IVANKA tevékenységének középpontjában a beton áll, melyet a gyárként és design stúdióként működő cég minden projektjével újraértelmez. A The Water of Life projekt is kiváló példa a cég holisztikus szemléletére és 360 fokos ügyfélkezelésére, mely magában foglalja az egyedi tervezést és a speciális gyártási technológiát, és a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át a beépítésig terjed. Az IVANKA saját fejlesztésű, úgynevezett high performance betonjából egyedi burkolatokat és design tárgyakat állít elő, de a márka még a divatipar világába is belépett: ConcreteGenezis kapszulakollekciójával a nemzetközi szakma elismerését is elnyerte a párizsi divathét Tranoi Show-ján.

Az IVANKA ügyfelei közt olyan nevek szerepelnek, mint a Vodafone, az MGM Las Vegas, a Liberty London, a Levi's, a Saint Laurent vagy a G-STAR Raw. A designer-beton cég együtt dolgozott a Marcel Wanders Studio-val az amszterdami Andaz by Hyatt hotel berendezésében és Tom Dixonnal a párizsi Eclectic étterem enteriőrjének kialakításában. Az IVANKA alapítói, Ivánka Katalin és Ivánka András szakmai elhivatottságát és kompetenciáját jelzi, hogy a Design Terminál tanácsadói testületének tagjai közé tartoznak.

 

beton, ivóvíz, ivánka, milánói design hét, esővíz hasznosítás, ivanka, rainhouse Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317