Logomain

Akitől a hazai divattervezők is rendelnek

By Séllei Lilla 2014. március 18. 09:24

szerk at hg dot hu

Azentortam_3.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Azentortam_6.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Azentortam_10.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Azentortam_1.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Azentortam_8.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Azentortam_2.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Azentortam_9.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Azentortam_7.gallery

Az én Tortám

fotó: Renifotó

Bemutatjuk a menyasszonyok legnépszerűbb hazai tortakészítőjét.

Bár design magazin lévén nekünk talán (na, nem szó szerint értve) a külcsíny fontosabb, mint a belbecs, ennek ellenére kóstolási próba után állíthatjuk, hogy Stégner Kunos Niki, Az én Tortám cukrászának pazar költeményei nemcsak gyönyörűek, de ízletesek is. Ugyanis még mikor a 4szoba.hu az Édes élet sorozatában bemutatta Nikiék azóta megszűnt Pöttyös Bögre kávézóját, akkor a család személyesen hozott egy doboznyi kóstolót a szerkesztőségbe. A kávézó ugyan azóta bezárt, de ebből nőtte ki magát az országos ismeretségű, Az én Tortám nevet viselő tortamanufaktúra, aminek apropóján interjúban kérdeztük Nikit.

"az esküvői torta megvágása az ifjú házasok közös életének kezdetét szimbolizálja."

HG.HU: A 4szoba.hu-n még a Pöttyös Bögre kávézó apropóján írtunk rólatok, ott a kávézó volt a középpontban, a sütik meg a háttérben. Ez azóta megváltozott. Mi történt? Igazából a sütik mindig is fontosabbak voltak, vagy a kávézó megnyitása után forrt ki, hogy ez a te utad?
Stégner Kunos Niki: 2011-ben nyitottuk meg a gyerekbarát kávézót Székesfehérváron, amit nagyon szerettünk, de sajnos nem úgy alakult, ahogyan azt mi megálmodtuk. Talán a kávézó nem is a mi utunk volt, de mindenképpen nagyon jó leckéket kaptunk, és talán a jó és a rossz tapasztalatok nélkül, most nem is tartanánk itt. Aztán a kávézóból lett a Pöttyös Bögre Édesség. Ez volt egy átmenet, de mostanra rátaláltunk a mi saját utunkra, és lett Az én Tortám. Egy új név, de a tortaszerelem a régi. Felvetődik a kérdés, hogy miért "Az én Tortám"? A 32-dik szülinapomon, ami meglepő módon kevésbé viselt meg, mint a 30-dik, arra ébredtem, hogy itt az ideje a váltásnak, a hátunk mögött hagyni a múltat, tanulva belőle, folytatni azt, ami 2013-ban már sok örömöt okozott. A névválasztás pedig azért, mert a a vízióm, hogy amikor valaki megkapja a tortáját, szívből azt érezze: Igen, ez az én tortám! - legyen akár szülinapi vagy esküvői torta.

HG.HU: A weboldaladon olvastam, hogy részt vettél egy online kurzuson. Mi volt ez?
Stégner Kunos Niki: A nagy szerelmeim az ausztrál tortadekoratőrök, és olyan nagyon szerencsés voltam, hogy a tortáimat és engem kiválasztottak sok-sok tortadíszítő közül. A világ minden tájáról egyetlen európaiként (az 5 szerencsés között) részt vehettem egy hat hónapon át tartó online utazáson a tortadekorálás világában. Azoktól tanulhattam és megismerhetem őket, akik a példaképeim.

HG.HU: Mennyi esküvői torta van mögötted? 
Stégner Kunos Niki: A tavalyi volt az első igazi esküvői szezonjuk és valahol negyven és ötven között volt az esküvők száma. Ezek között volt mini, tizenöt fős és egy csodálatos tripla esküvő kétszáznegyven vendéggel, három hatalmas esküvői tortával. (A szóban forgó esküvő három nővér esküvője volt, a nővérek közül az egyik Hachbold Anna, az Annaeva márka tervezője. Az esküvőről itt találtok beszámolót - szerk.)

HG.HU: Miért szeretsz esküvőkre dolgozni?
Stégner Kunos Niki: Mert szerintem a házasság az egyik legjobb dolog az életben. De tényleg. Sajnos, az esküvői tortáról, süteményekről nem feltétlenül az jut az eszünkbe, hogy "  Ó, az összes esküvőn, amin voltam a sütemények isteniek voltak". Mert sajnos tisztelet a kivételnek, de a legtöbb esetben, bár különböző színűek, de valahogy ugyanolyan ízűek egytől-egyig. Az pedig már csak extra öröm, ha nem száraz és csömör. És persze mi a vége?A hajnalban a dobozokba elcsomagolt tortákat a vendégek aligha eszik meg másnap, vagy harmadnap. Ennek viszont nem kellene így lennie, hiszen az esküvői torta megvágása az ifjú házasok közös életének kezdetét szimbolizálja. Nálunk a sütemények mindig frissen készülnek a legjobb alapanyagokból, hiszem csak így lehet biztosítani az igazán jó minőséget. A nagy álmom, hogy nálunk is meghonosodjon, az esküvői torta igen is az est fénypontja legyen, és ne a sötétben tolják be.

HG.HU: A desszertasztalok itthon még nem annyira elterjedtek, nem annyira hétköznapiak. Mesélnél erről nekünk?
Stégner Kunos Niki: Igazából desszertasztal mindig is volt. Csak nem így hívtuk. Emlékezzünk csak a gyerekkori zsúrokra, ott is mindig többfajta sütemény közül lehetett torkoskodni a tortaevés előtt, közben és után. És az én nagymamám is mindig minimum háromféle süteménnyel várt bennünket, és Ő is az asztalra tette őket, tehát mi másnak nevezhetnék, mint desszertasztalnak. Persze most mi már sokkal színesebb, divatosabb, csinosabb, de ugyanolyan ínycsiklandozó módon örvendeztethetjük meg a vendégeinket. Az esküvőkön már nagyon elterjedtek.

HG.HU: Milyen más alkalmakra készítesz tortákat? 
Stégner Kunos Niki: Évközben sok születésnapi torta van. Az egyéves szülinapi tortákat imádom a legjobban, azokban van valami csoda. De készítettünk már babaváróra és lánybúcsúra is.

"a süteményeket én készítem, az első tojásfeltöréstől, az utolsó cukorvirág feltűzéséig. Ez igazi kézműves műhely."

HG.HU: Van segítséged, vagy egyedül tudod teljesíteni a rendeléseket? 
Stégner Kunos Niki: A családom nagy segítség, a támogatásuk nélkül ez nem működne, de a süteményeket én készítem, az első tojásfeltöréstől, az utolsó cukorvirág feltűzéséig. Ez igazi kézműves műhely.

HG.HU: Hogy látod, az országos ismeretséget a blognak, a honlapnak köszönheted? Vagy inkább szájról szájra terjedt a híred?
Stégner Kunos Niki: Igazából sosem hirdettünk. A Facebook, a blog és a szájhagyomány így együtt adja  talán azt, hogy az egész országból megkeresnek. Nagyon jó érzés, hogy van olyan idei menyasszonyom, aki tavaly még a lánykérés előtt, tőlünk kapta a születésnapi tortáját, annak ellenére hogy az ország másik végében laknak már akkor tudták, ha esküvő lesz, mindenképpen tőlünk szeretnének tortát. És van olyan idei anyukám, akinek tavaly még esküvőre készítettünk tortát, most pedig hamarosan az egyéves kisfiúk szülinapi tortáját fogom csinálni.

Mivel minden egyes tortát és süteményt én készítek, ez garancia arra, hogy olyan lesz a megrendelt torta, mint amilyeneket nálunk látnak a fotókon. Akinek nagyon hálásak vagyunk a fotós barátnőm, Török-Bognár Reni, aki csodás képeket készített már az első tortáinkról is, és azóta folyamatosan, legutóbb például a 2014-es esküvői tortakollekciónkról. Ő nagyon érzi, hogy mit is szeretnék adni a tortáimmal, és végül mindig olyan fotók lesznek, amit el sem hiszek, hogy én készítettem. Nagyon fontos, hogy csak olyan torta és süteményfotók szerepelnek az oldalainkon,  amiket én készítettem. Talán a hitelesség a kulcsa a sikernek.

fotók: Török-Bognár Reni - Renifotó

Az én Tortám
  • Név:
  • Az én Tortám
Iparág:
Gasztro
Weboldal
Leírás:
Az én Tortám, egy kis manufaktúra, ahol igazi kézműves sütemények készülnek vajjal és szeretettel. Stégner Kunos Nik egy csodálatos kislány édesanyja és a Férje szerelmes felsége, és ha megkérdezi bárki, mi teszi minden napját boldoggá, akkor őszintén azt válaszolja, hogy a családja és a cukrászkodás.

design, gasztro, torta, gasztrodesign Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317